Nu stiu ca pot primi despagubiri in caz de accidente

Aproape 90 la suta dintre victimele unui accident de circulatie – cel putin din Valea Jiului –  nu stiu ca pot primi despagubiri, chiar daca soferul implicat in accident nu are asigurare. Pentru astfel de cazuri exista Fondul de protectie a victimelor strazii, insa oamenii nu au de unde sa afle aceste lucruri.

Informatia a fost facuta publica de un avocat din Timisoara, care a ajuns sa pledeze si in Petrosani, la solicitarea unor clienti. „Oamenii nu-si cunosc drepturile in cazul unor accidente rutiere. Din ce am vazut pe portalul instantelor de judecata, foarte multe parti vatamate din accidente rutiere nu-si cunosc drepturile de a se constitui parti civile. Atunci cand exista o asigurare valabila, asiguratorul trebuie sa raspunda si sa plateasca. Cand nu exista o asigurare, exista un fond de protectie a victimelor strazii, care functioneaza de ani de zile si are fonduri suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile materiale si morale. Oamenii, daca ar fi informati ar putea sa apeleze la toate aceste ajutoare in sprijinul drepturilor care li se confera”, a declarat av. Ioana Frates, Baroul Timis.

Judetul Hunedoara este unul greu incercat in ceea ce priveste numarul accidentelor rutiere cu consecinte grave. Statisticile arata ca, doar in primele patru luni ale acestui an, pe soselele din judetul Hunedoara s-au produs 54 de accidente rutiere, in urma carora opt oameni au murit, iar alti 47 au fost raniti grav.  Victimele supravietuitoare ale accidentelor, ori rudele celor decedati, ar fi putut primi macar un sprijin financiar, daca ar fi stiut ca se poate si nu numai de la soferul vinovat, ci si din acest fond, prea putin cunoscut in aceasta zona.

Carmen Cosman

 

 

Advertisements

2 comentarii la „Nu stiu ca pot primi despagubiri in caz de accidente

  • 3 iunie 2012 la 05:45
    Permalink

    Am incercat sa facem putina lumina in acest domeniu al asigurarilor si Despagubirilor RCA prin articole scrise si raspunsuri la intrebarile victimelor accidentelor auto.
    Vizitati blogul http:despagubiri-rca.ro, comentariile atasate articolelor, precum si despagubiri rca – intrebari si rapunsuri.

Comentariile sunt închise.