Nu performantele recomandã, ci partidul!

Pe principiul “ce te recomandã? Vocea si talentul” se pare cã functioneazã si zona economicã a judetului Hunedoara. Dacã în peliculele românesti, pe lângã voce si talent mai era si un plic, în zona economicã te recomandã partidul. Teatrul absurdului îl joacã Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara. Mihael Melczer nu a fost schimbat din functie. Asta declarã presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, Stamin Purcaru. Doar s-a luat act de încetarea mandatului începând cu data de 2 mai 2017. Pe Viorel Stancu nu îl recomandã carnetul de partid, ci “iuteala” cu care rezolvã lucrurile, mai lasã sã se înteleagã Purcaru.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu de Administratie a fost presãrat cu circ si cu lacrimi. Punctul care viza schimbarea conducerii Complexului Energetic Hunedoara a fost votat doar de trei dintre membrii Consiliului de Administratie, iar doi dintre acestia s-au abtinut în a-si exercita votul.  Mandatul lui Melczer s-ar fi putut prelungi, dar nu s-a vrut. Consiliul de Administratie invocã motive puerile.  “Nu este nicio schimbare. Nu era de prelungit mandatul. Se putea prelungi, dar am luat act de finalizarea mandatului. Comitetul de nominalizare a venit cu aceastã propunere, noi nu avem personal nimic cu dânsul, i-am urât succes, i-am multumit pentru activitate. Cititi mandatul dumnealui. Vedeti cu cine si cum a fost semnat. Dânsul a fost numit pe insolventã, dupã care i s-a ratificat contractul de insolventã. Domnul Melczer nu a fost schimbat, Consiliul de Administratie asteaptã o colaborare cu dumnealui si cã nu a fost decât un sfârsit de mandat. Asta nu înseamnã cã noi avem ceva cu domnul Melczer. Nu a fost schimbat”,  a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara. Viorel Stancu este cel care va ocupa functia de director general al Complexului Energetic Hunedoara începând cu data de 3 mai 2017. Ce îl recomandã pe Viorel Stancu, în afarã de carnetul de partid? “Specializarea în domeniul minier”, rãspunde Stamin Purcaru.

1-1

“Stancu trebuie sã preia rapid toate problemele companiei care sunt de necesitate stringentã. E adevãrat cã nu pot sã reprosez cã nu s-au miscat lucrurile, dar la ce vitezã este necesarã sã nu intrãm cu oamenii în probleme de plãti, de venituri, e nevoie de mult dinamism si dânsul trebuie sã preia problemele. O sã facem o întâlnire rapidã cu Consiliul de Administratie, sã îl chemãm si comisiile care lucreazã pe SIEG si închiderile de mine, grupurile de lucru. Dacã pleacã un om, problemele trebuie sã continue. Cred în suportul pe care domnul Melczer poate sã îl asigure în continuare. Lucrurile sunt dinamice, azi esti, mâine poti sã fi din nou. În urmãtoarea perioadã, prioritar este programul de închidere. si celelalte sunt, dar cu celeritate trebuie implementat acest program de închidere. Separarea activitãtii miniere, restructurarea ei, în sensul cã trebuie sã stim câti rãmân la Lupeni, ce se întâmplã cu Preparatia, cu liniile ferate, cu subteranul, când se închide subteranul si aceastã prioritate este pe linia minierã. Pânã într-un an, prioritatea generalã în CEH este pe domeniul minier. Celelalte…este grup de lucru pentru SIEG, vedem ce se întâmplã. De asta am mers pe douã lucruri. Directorul general sã fie specializat în domeniul minier pentru cã deciziile sã nu mai aibã nevoie de foarte multe explicatii, în domeniul minier si domnul Melczer este inginer electromecanic si putem spune cã este în zona minierã, dar cu aplicarea asupra activitãtii, a riscurilor, a întelegerii procesului, domnul Stancu e mai aproape. Asta a fost viziunea”,  a mai spus presedintele CA al CEH.

Urmeazã ca Viorel Stancu, directorul general al CEH – începând cu data de 3 mai, sã îi gãseascã un post adecvat pregãtirii (Doctor în domeniul fundamental Stiinte Ingineresti –n.r.), lui Mihael Melczer.  “Nu stiu ce post va ocupa domnul Melczer. Va trebui sã discute cu directorul general pentru cã dupã schimbare, posturile de la director general în jos sunt atributul directorului general si nu vreau sã intru în atributiile directorului general”,  a mai spus Purcaru.  Mihael Melczer a reusit sã obtinã în cele sase luni de mandat o serie de rezultate pozitive, în ciuda conditiilor dificile în care a functionat societatea, aceasta iesind din insolventã pentru a doua oarã, stocurile de cãrbune fiind la limita de jos, în plin sezon de iarnã. Mai mult, pentru prima datã în istoria  societãtii, Complexul Energetic Hunedoara a înregistrat PROFIT. În luna ianuarie a acestui an veniturile au fost de 84.238.730 lei, iar cheltuielile au fost în sumã de 68.389.662 lei, rezultând astfel un PROFIT de 15.849.068 lei.  lei. Rezultatul financiar cumulat pe primul trimestru al anului 2017 este negativ, balanta indicând o pierdere 8.169 mii lei. În aceeasi perioadã a anului 2016, pierderea CEH a fost de 53.527 mii lei. Si Mihael Melczer a fost sustinut de ALDE pentru conducerea Complexului Energetic Hunedoara, acesta nefiind însã membru de partid.

Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Nu performantele recomandã, ci partidul!

 • 2 mai 2017 la 22:25
  Permalink

  ma apuca scirba cind il vad pe tiganul asta borit de purcaru care mulge din toate partile nu l mai satura dimnezeu….

 • 3 mai 2017 la 07:17
  Permalink

  Nu va trece mult timp si iar vom auzi in curtea ceh: DEMISIA ! DEMISIA! Deja se pregatesc vechile clanuri din ceh sa se intoarca la matca. Mafia care a supt sangele companiei atatia ani se pregateste sa revina la ciolan. Oricum PSD -ul a dat o palma la un rahat cu asemena oameni gen Purcaru, Stancu si altii. O sa mai luati voi voturi in valea jiului zero. Cand a inceput sa mai mearga ceva in valea jiului a trebuit sa isi bage politicul coada sa distruga tot. Deabia astept sa vad minerii iarasi in curtea ceh si uniii cum vor sta dupa perdele tremurandu-le chilotii.

 • 3 mai 2017 la 09:24
  Permalink

  cainii latra ursul merge……..

 • 3 mai 2017 la 21:35
  Permalink

  Purcaru a fost in top 3 printre cei mai mari hoti care au condus vreodata mineritul din Valea Jiului! Nu l-a interesat niciodata nimic decat afacerile personale si buzunarul propriu. Probabil ca a stiut intotdeauna la cine sa „cotizeze” mai sus, astfel ca a ramas tot timpul pe functii inalte. Numai Dumnezeu il va pedepsi findca DNA-ul deocamdata…. doarme.

Comentariile sunt închise.