Noi investiții la Spitalul municipal Lupeni

C onducerea Spitalului municipal din Lupeni continuă să investească în aparatura medicală. De această dată se achiziționează diverse aparate si produse medicale. Mai exact, este vorba de un “aparat anestezie si laser de inalta intensitate si terapia shockwave combina unica intr-un singur sistem”.
181.334 de lei este valoarea contractului. Spitalul municipal Lupeni detine in structura sa un compartiment ATI, o sectie de chirurgie generala din care fac parte compartimente de specialitati chirurgicale – ortopedie traumatologie , orl, urologie , chirurgie plastica si reparatorie si o sectie de obstetrica –ginecologie. Cele doua blocuri operatorii aferente sectiilor sunt utilizate zilnic. Pentru asigurarea unei activitati chirurgicale de calitate ,pentru siguranta si confortul pacientului este nevoie de servicii de anestezie complete si complexe ce necesita aparatura de anestezie moderna, conform standardelor.
”Blocul operator aferent sectiei chirurgie si compartimentului de anestezie – ca si structura – detine un spatiu suficient pentru aparatul de anestezie. Cele existente sunt invechite fizic si moral, nu corespund cerintelor actuale de utilizare, au fost utilizate o perioada de peste douazeci de ani , zilnic ,incat s-a ajuns ca in ultimii ani defectiunile minore/ majore sa fie frecvente, necesitand inlocuiri de piese. Aceastea fiind de generatie veche, piesele defecte s-au inlocuit cu altele functionale, modul de achizitionare fiind dificil sau chiar imposibil”, arată documentul. În plus, spitalul din Lupeni deține și un compartiment RMFB – Recuperare Medicală, aici fiind necesar aparatul pentru terapia shockwave.

Monika BACIU

Advertisements