Negocierile pentru CCM-ul de la CEH, în plinã desfãsurare

Negocierile pentru încheierea noului contract colectiv de muncã de la Complexul Energetic Hunedoara sunt în plinã desfãsurare.  Acestea au debutat acum o lunã, iar  sindicalistii se tin pe  pozitii în ceea ce priveste mentinerea drepturilor salariatilor. Potrivit lui Darius Câmpean, negocierile ar mai  putea dura circa douã sãptãmâni

“Nu am terminat încã negocierile. Negociem, dar sper ca în maxim douã sãptãmâni sã încheiem noul contract colectiv de muncã. Discutiile sunt greoaie, dacã ar fi fost bine îl încheiam. Am început negocierile aproape acum o lunã de zile”, a declarat presedintele executive al Sindicatului Muntele, Darius Câmpean. Liderul de sindicat sustine cã angajatii CEH nu vor pierde din beneficiile actuale.

“Pânã acum nu s-a pierdut nimic din ce s-a avut. Dacã de aici punem ceva în plus e perfect. Cred cã asa o sã se termine”, a mai spus sursa citatã. CEH trece printr-o perioadã oarecum favorabilã. Energia este tranzactionatã la preturi ridicate, însã totul este temporar. Veniturile CEH depind de modul în care evolueazã piata de energie. Sindicatele s-au pus la masa negocierilor, pentru cã vor sã aibã un contract colectiv care sã le apere interesele si accentul se va pune, pe pãstrarea drepturilor, dar si pe câstigarea altora suplimentare.

Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Negocierile pentru CCM-ul de la CEH, în plinã desfãsurare

 • 11 august 2017 la 08:50
  Permalink

  Da pensionarii cand pleaca acasa? Codul muncii Art 56, specifica foarte clar,
  ,, (1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
  c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II; ”
  Deci administratia CEH, sindicatele si cei direct implicati trebuie sa raspunda pentru mentinerea pensionabililor pe functii sau in sistem. O ilegalitate mai mare nici ca exista. Si voi sindicatele ce faceti? Faceti un simulacru de negocieri. Vom sesiza, ITM, politie, parchet DNA si alte organe indreptatite sa verifice aceste ilegalitati. Cum sa tii pensionarii in sistem si sa le dai si plati compensatorii?

Comentariile sunt închise.