Actualitate

Muncitori mai multi pentru a respecta termenele de executie

A comin Cluj, societatea care a castigat licitatia pentru amenajarea centrului civic al municipiului Petrosani, trage tare pentru a se incadra in termenul stabilit prin contract cu municipalitatea. La inceputul lunii septembrie, Petrosaniul are zona de promenada dupa ce se va receptiona lucrarea.

Proiectul de reabilitare a zonei de nord a municipiului Petrosani este finantat din fonduri europene si include si reabilitarea unei zone de agrement din localitate. Cu acesti bani, a fost refacuta in totalitate zona pietonala cuprinsa intre Teatrul „I.D Sarbu” si Piata Victoriei, reamenajate un numar de 5 parcuri din aceeasi zona, precum si zona de agrement Bradet. Lucrarile sunt efectuate in proportie de 90 la suta si la finele lunii august, inceputul lunii viitoare se va face si receptia finala. Firma care se ocupa de acest proiect si-a suplimentat oamenii pentru a finaliza si zona fantanii arteziene din Piata Victoria.

Toate lucrarile deja efectuate se inscriu in normele de calitate impuse prin proiect dat fiind faptul ca au fost deja verificate pe etape. „Pana in prezent au fost facute receptii partiale la lucrarile derulate la centrul civic, receptii in baza carora s-au facut cererile de rambursare catre Comisia Europeana”, declara, Nicolae Tasca, purtator de cuvant Primaria Petrosani.  Centrul va da o identitate noua municipiului Petrosani, care are rang de statiune turistica.

 Maximilian Ganju

3 comentarii la „Muncitori mai multi pentru a respecta termenele de executie

  • Mai bine ar trage tare sa inlocuiasca piatra cubica ,arta ca dracu.La primaria din Petrosani nu e nimeni sa verifice pe ce se dau banii contribuabilor ?

  • Intr-adevar muncitori mai multi pentru a respecta termenele de executie, nu si calitatea lucrarii in sine. Tind sa cred, avand in vedere calitatea acestei lucrari si modul in care a fost executata (rapid, la gramada, intr-un haos total, foarte superficial, halul deplorabil in care a fost montata piatra cubica fiind „cireasa de pe tort”, dar nu pot sa nu exclud nici sensul „giratoriu” oval care se construieste in acest centru civic, fara ca acolo sa fie vreo intersectie), ca „muncitori mai multi” inseamna de fapt „lucrare si mai proasta dpdv calitativ”, dar totul facut pentru respectarea termenelor de executie si incasarea banilor. Oare ce garantie are lucrarea asta, nu de alta dar sa vedem cine repara deficientele care vor aparea cat de curand (deja sunt suficiente placi de granit care „misca” atunci cand calci pe ele). Si apropo, avand in vedere ca pe partea stanga in directia de mers de la Onix spre Finante este prevazuta o pista de role, oare rolerii vor trece prin terasele amplasate in aceasta zona, ilegal, dar cu acordul primarului care una zice, prin Marian Popescu (cica ar fi trebuit amplasate pe piatra cubica) si alta face? Iar pentru copii, din 2 parcuri de joaca s-a redus totul la unul singur si ala ingramadit langa Teatrul I.D. Sarbu, in spatele unui „amfiteatru” din beton care are o destinatie necunoscuta? Oare pentru voi, jurnalistii, nu exista latura critica atunci cand realitatea impune acest lucru; voi laudati si ce este prost facut sau v-a orbit ceva stralucitor?

  • Cred ca ar trebui ca din comisia de receptie sa faca parte si unul sau doi reprezentanti ai cetatenilor din mun. Petrosani, si intr-adevar atunci veti vedea lucrari de calitate, nu bataie de joc pe banii acestor cetateni, asa cum este si aceasta lucrare in proportie de 80%. Se aude domn’ Primar?

Comentariile sunt închise.