Deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi, a facut un apel pe blogul personal www.monicaridzi.ro, la unitate nationala si ii indeamna pe romani sa nu se lase manipulati de „unii reprezentanti ai poporului”. „Este trist cum unii reprezentanti ai poporului inteleg sa ponegreasca aceasta data. Si este si mai trist cum acestia, mistuiti de dorinta arzatoare de a ajunge la putere, ataca insasi fiinta nationala prin invrajbirea romanilor si suprimarea unitatii in favoarea discordiei. Romania este un stat democratic in care libertatea la expresie este garantata prin lege, insa nu si libertatea la manipulare!”, spune Monica Iacob-Ridzi.

De Ziua Unirii Principatelor, Monica Iacob-Ridzi este de parere ca, acum, cand Romania se afla in plin proces de reforma, numai „uniti vom razbi mai usor!”.
„Acum 153 de ani romanii din Moldova si Tara Romaneasca au dat act de curaj si au produs schimbarea! Alegeau sa isi asume responsabilitatea de a fi uniti impotriva a tot ceea ce se intampla in jur, pentru a avea o tara a lor.
Astazi este 24 Ianuarie, din nou. Si, desi romanii ar trebui sa fie impreuna, uniti, sa celebreze momentul istoric de la 1859, acestia sunt incurajati de vocile opozitiei sa se implice intr-o lupta politica a ambitiei, care duce la dezbinare.
Niciun lucru bun, corect, de perspectiva nu se realizeaza usor! Intotdeauna in fata unui moment istoric, dupa cum este si reformarea statului roman, se vor ridica voci care vor incerca sa-l amane. Tocmai de aceea, si din respect pentru stramosii nostri, trebuie sa facem diferenta intre greutatile specifice perioadei de reforma pe care o traversam si promisiunile iluzorii facute in interes pur politic.
Nu putem „arde” etape, dupa cum nici nu ne putem lasa amagiti de alternativa de „mai bine” a unor politicieni care nu ofera solutii, ci doar iluzii. Reforma inseamna evolutie si viitor. Nu ne putem intoarce in trecut.
Asadar, „haideti sa dam  mana cu mana” si sa nu ne lasam amagiti! Romania se afla intr-un moment de rascruce! Si da, Romania are nevoie de noi uniti pentru a trece cu bine peste provocarile de astazi!”

arata Monica Iacob-Ridzi pe blogul personal.

Marius MITRACHE