Mintia functioneazã la capacitate maximã

Dunãrea a înghetat, eolinele nu fac fatã, iar centralele pe gaz au fost afectate de gerul nãprasnic din ultimele zile.

Termocentrala de la Mintia functioneazã la capacitate maximã. Vremea extremã din ultimele zile aduce în prim-plan Complexul Energetic Hunedoara, demonstrând importanta acestuia pe piata de energie.

“Grupul 3 de la termocentrala Mintia functioneazã la capacitate maximã. Mai avem în functiune si termocentrala de la Paroseni”, spun cei de la Complexul Energetic Hunedoara.  Si datele de la Transelectrica aratã cã peste 30% din energia electricã a tãrii este produsã de termocentralele pe bazã de cãrbune. 3332 MW, reprezentând 32,50% din energia electricã a tãrii era produsã, luni la prânz, de centralele pe bazã de cãrbune, în timp ce hidro asigura doar 29.80% din productia de energie electricã.

Monika BACIU

3 comentarii la „Mintia functioneazã la capacitate maximã

 • 9 ianuarie 2017 la 21:05
  Permalink

  In acest context de criza energetica de joi poate se vor redeschide MINELE ( Iscroni , Campul lui Neag , Barbateni , Petrila Sud , Petrila , Aninoasa , Dalja , Valea de Brazi ) .

 • 11 ianuarie 2017 la 10:05
  Permalink

  Prin desfiintare se urmarea de fapt,cumparare de energie,cea mai apropiata era la maghiari,atunci era „gata „ independenta energetica a tarii!!!Sunt cele mai importante din vestul tarii,care produc energie ce poate sustine economia din aceasta zona. Este important,ba chiar foarte important sa ai o industrie flexibila,mai ales cea energetica!!!!

 • 9 august 2018 la 09:41
  Permalink

  Ce maxim Da când mergea cu 5 6 grupuri

Comentariile sunt închise.