Mintia a rămas fără angajați, dar angajează alții noi

De luni dimineață, niciun angajat al Termocentralei Mintia nu a mai venit la lucru, după ce toți s-au disponibilizat. Doar că acum se fac noi angajări, pentru că termocentrala nu poate fi lăsată pur și simplu închisă. La sediul Prefecturii Hunedoara s-au luat toate deciziile imediate.

Potrivit rapoartelor prezentate, la termocentrala Mintia sunt luate, conform prevederilor legale, toate măsurile pentru protejarea bunurilor și asigurarea în continuare a mentenanței instalațiilor care se vor afla în operare.
Au intrat deja în activitate atât angajații firmei de pază cât și muncitorii care vor supraveghea funcționarea, întreținerea și reparațiile instalațiilor, acolo unde acest lucru se impune.
„Am avut o discuție cu cei de la CEH în ceea ce privește punerea în siguranță a tot ce este la Mintia. Aici vorbim de asigurarea pazei, care se face cu o firmă privată, asigurarea sistemului de incendii, care se face tot cu o firmă privată și tot ce înseamnă mentenența punctelor-cheie a ceea ce înseamnă termocemtrala de la Mintia”, a spus Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
La întâlnire au fost prezenți Administratorul Special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu, directorul CEH, Samuel Dioane, reprezentantul Administratorului Judiciar al CEH, Emil Gros și conducerea Federației sindicale „Energetica”. Din partea Primăriei municipiului Deva au participat viceprimarul Ferdinand Pogocsan, Administratorul public Traian Berbeceanu și directorul tehnic Mircea Davidescu, deciziile fiind luate pentru
continuarea activității. „Va prelua o firmă care va avea 60 de angajați din cadrul Termocentraie Mintia, pe diverse puncte-cheie. Vorbim aici de baraj, de electricieni, de cei care lucrează la pompe, ca tot ce înemană termocentrala Mintia să fie conservată în bune condiții”, a mai adăugat prefectul județului Hunedoara.
Termocentrala de la Mintia a fost oprită din luna martie a acestui an, după ce nu a mai putut funcționa din cauza neconformării la cerințele de mediu. Luni au plecat toți angajații, iar pentru posturile-cheie s-au putut reangaja chiar și cei care s-au disponibilizat.
Diana Mitrache

Advertisements