Ministrul Energiei: Mintia producea energie cu puțin peste 1%

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a vorbit despre energia pe cărbune și, implicit, despre termocentrala Mintia, în Parlament. A spus că, dacă de mâine am opri energia produsă pe cărbune și am opta pentru cea verde, ar fi „o picătură în marea masă de energie europeană” și  a promis o nou investiție la Mintia.
Termocentrala Mintia a fost închisă pentru că nu mai producea energie și nici nu mai putea să producă. Este ceea ce Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat în Parlament, celor care i-au cerut să le dea date despre Termocentrala ce a aparținut Complexului Energetic Hunedoara.
https://www.facebook.com/MinisterulEnergiei/videos/4325016144212599/
„Despre Mintia, haideți să spunem odată lucrurilor pe nume: am spus în comisia de ancheta. 1,5 producea Mintia în 2015, 1,65 în 2016, 1,2 la sută în 2017 și a culminat cu 1,01%. Asta înseamnă Mintia în Sistemul Energetic Național. Înțelegeți că nu are tehnologie, autorizație, acordul de mediu și că vom pune în loc 800 MWatti, energie pe bază de gaz. Asta, pentru că e un site foarte important pentru România”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Termocentrala de la Mintia nu va mai face parte din Complexul Energetic Valea Jiului și se fac demersurile necesare pentru a fi preluată de un alt investitor. Cei care o cumpără sunt nevoiți să investească în retehnologizarea acestei termocentrale, care, așa cum spun cei de la Complexul Energetic, nu va mai funcționa cu cărbuni din Valea Jiului. De altfel, Complexul Energetic Hunedoara va mai funcționa doar cu termocentrala de la Paroșeni, care și ea va fi nevoită să apeleze la investiții pentru că doar pe cărbune nu mai poate livra energie.
Diana Mitrache