S ebastian Burduja, ministrul Energiei, a reacționat la problemele generate de descinderile DIICOT la Complexul Energetic Valea Jiului.

Oficialul de la București a declarat că nu va negocia nimic și că vinovații trebuie să plătească, dacă se va dovedi că aici, în Valea Jiului, sunt probleme de natură penală.
După descinderile DIICOT la mina Livezeni, Lonea, sediul PrestServ și sediula admi-nistrativ al Complexului Energetic Valea Jiului, ministrul Energiei a anunțat că trimite aici Corpul de control.
Într-un comunicat remis presei, ministrul Energiei a precizat că:
”Integritatea, transparenţa şi respectarea legii nu sunt negociabile. Am spus permanent, inclusiv cu ocazia vizitelor de lucru în Valea Jiului, că salvarea locurilor de muncă de la Complexul Energetic Valea Jiului şi alocarea fondurilor din bugetul statului în acest scop vin cu o mare răspundere: gestiunea cu maximă atenţie şi riguro-zitate a acestor finanţări. Vom pune la dispoziţia organelor de cercetare penală absolut toate documentele necesare şi vom da tot concursul acestor proceduri. Ne dorim ca toţi cei care au greşit, dacă sunt găsiţi vinovaţi, să răspundă exemplar
pentru faptele lor.
Şi aşa va fi”, a declarant ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Ministerul Energiei anunţă că va publica rezultatele controlului şi va dispune, prin Adunarea Generală, măsurile de redresare care se impun.
Nu este exclusă nici suspendarea din funcție a actualului director
general Eusebiu Durbacă, principalul vizat în cazul acestor descinderi.
Surse din rândul minerilor susțin că motivul principal este legat de pontajele fictive ale unor angajați care nu s-ar fi aflat la muncă, ori, în unele cazuri, nici măcar în țară.
Diana Mitrache