Minerii din Valea Jiului isi doneaza mancarea

Minerii de la Compania Huilei din Petrosani nu mai mananca hrana calda la intrarea in sut si cu banii care se strang cumpara ajutoare pentru oamenii inzapeziti. Ideea a pornit dintr-o solidaritate specifica acestei bresle, care a facut gesturi similare si cand au mai fost inundatii.

Reprezentantii ortacilor spun ca ideea a fost agreata de toti minerii din Valea Jiului, iar in zilele de miercuri, joi si vineri nu vor manca hrana calda. „Am vazut ce se intampla in tara si nu putem sta pur si simplu. Minerii au fost chestionati si din 15 februarie isi vor aduce de acasa mancare, supliment si nu vor mai manca acea portie calda la intrarea in sut. Apoi vom pleca cu ajutoare acolo unde alti oameni au nevoie de noi”, spune Tiberiu Cozma.

O portie costa aproximativ 11 lei si cu banii pentru portiile care nu vor fi preparate timp de 3 zile, sindicalistii cumpara alimente neperisabile. Convoiul umanitar va pleca imediat ce se fac toate actele necesare.

Mancarea va ajunge la oamenii din judetele din sudul Romaniei, iar minerii fac acest gest din solidaritate. Nu este pentru prima data cand se intampla ca minerii sa faca astfel de gesturi, pentru ca acesti oameni au mai reactionat la fel si la inundatii.

Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „Minerii din Valea Jiului isi doneaza mancarea

 • 14 februarie 2012 la 18:50
  Permalink

  Este un gest nobil fratesc,felicitari.

 • 14 februarie 2012 la 19:33
  Permalink

  mancarea se da de la cantine,nu e vorba de a se cumpara hrana!

 • 15 februarie 2012 la 09:59
  Permalink

  Nu am auzit nici un lider de sindicat sa spuna ca isi doneaza pt sinistrati indemnizatia de la sindicat[pe care o incaseaza nejustificat] pe un an de zile dar continua toti liderii sa isi faca imagine tot pe spatele minerilor asa stiu ei sa fie solidari.

 • 15 februarie 2012 la 19:46
  Permalink

  Au facut economie, pe spatele nostru, sindicatul nu da nimic,fura,si vand minele dupa cum au porunca, nici nu-i asculta pe oameni, CONFEDERATIA MERIDIAN ESTE O CACIALMA SINDICALA;pentru 6 doze de bere oamenii au trecut de partea MUNTELUI.
  Au dat posturi la toti cei cu bani si relatii, sunt pline birourile de culori, ei nu au echipament de lucru? Mancarea o dau tot alimentarile sindicatului, chioscurile sustinute de catre cei care nu muncesc.

 • 16 februarie 2012 la 02:28
  Permalink

  Sa fie bine înteles,NU SINDICATUL “muntele” asigura masa [hrana] calda ptr.mineri!De ce conducerea CNH ii lasa pe acesti PROFITORI sa îsi faca reclama pe spatele minerilor?Directori trebuia sa vina în sala de pontaj sa stea de vorba cu mineri si sunt sigur ca nici un miner nu ar fi fost CONTRA sa doneze mincarea pe trei zile.Dar o mîna spala pe alta si amîndoua …………………… Acesti lideri impostori nu mai au curaj sa vina în fata minerilor sa le propuna,pun afise ca sa hotarît de conducerea muntele.Hrana calda este asigurata la intrarea in sut minerilor conform legi ,ptr.a-si putea desfasura activitatea în subteran,nu sa isi faca reclama lideri de sindicat.Acest grup infractional[muntele] face un abuz contra intereselor persoanei. Mineri si-au dat acordul scris ca renunta la hrana si lideri sa o distribuie cum cred ei?

Comentariile sunt închise.