Minerii de la Închideri nu mai vor la CEH

 

Minerii de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului nu mai vor sã fie angajati la Complexul Energetic Hunedoara.
Din cei peste 50 de oameni de la mina Paroseni care ar fi urmat sã fie  angajati la Complexul Energetic Hunedoara numai 7 au subscris acestei initiative. Ceilalti vor pleca în pensie si cu sume compesatorii. Printre motive mai poate fi enumerat si cel privind salarizarea. Un un salariu de cel mult 4000 de lei ar putea ajunge un miner.
“Am discutat cu domnul administrator, si în functie de calcule, cei 60 de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, urmeazã sã discutãm, dacã este posibil, dacã oamenii mai vor, sã fie angajati de Complexul Energetic Hunedoara. Din 50 de oameni de la mina Paroseni si-au exprimat dorinta de a lucra la mina Livezeni doar 7. Toatã lumea se întreba ce se va întâmpla cu Ordonanta 36, care si-a încetat aplicabilitatea la 31 decembrie 2018. A venit noul Guvern, a promulgat Ordonanta 69, lumea va merge Ordonanta 69 si nu stiu câti mai sunt doritori de la SNIM sã vinã spre CEH. Cei care au 43 de ani sunt sigur cã nu o sã mai vinã. Un miner de 43 de ani câstigã pânã la 3500 de lei, dacã face si posturi suplimentare poate sã ajungã la 4000 de lei”,  a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.
La sfârsitul lunii octombrie, peste 100 de mineri de la minele Paroseni si Uricani din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului au protestat din cauza  unor incertitudini privind viitorul lor.
Cei peste 100 de mineri de la Societatea Nationalã de Închideri Mine din Valea Jiului, s-au blocat în subteran afirmând cã au aflat cã nu vor mai fi preluati de Complexul Energetic Hunedoara, dupã ce vor finalize închiderea minelor de la Paroseni si Uricani. Protestatarii au solicitat, la acel moment, prelungirea Ordonantei 36, care le garanta plãti compensatorii si vechime în muncã pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc conditiile de  pensionare în acest interval de timp, precum si angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încã.numai cã între timp, Guvernul a emis Ordonanta 69 care prevede acordarea unor salarii compensatorii si vechime în muncã celor care pãrãsesc sistemul.
Cosmin BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Minerii de la Închideri nu mai vor la CEH

  • 3 decembrie 2019 la 19:36
    Permalink

    Maari curve si astia micii… Acum nu mai vor la cnh :(( mineru puturos ordonanta viseaza, numai ca, nici guvernu nu ie prost, va abroga ordonanta si atunci sa vezi ce muie isi vor lua unii :)))

  • 3 decembrie 2019 la 22:37
    Permalink

    ei vor dar nu vreti voi,cati mineri de la snim ati trimis la plimbare saptamana trecuta

Comentariile sunt închise.