Mina Petrila va găzdui spectacole, festivaluri și vernisaje

Vor fi spectacole, vernisaje, lansări de carte și multe alte acțiuni culturale la mina Petrila. O spun cei de la Consiliul Județean Hunedoara, după ce au discutat, în ideea alocării și fondurilor de la buget, cu reprezentanții mai multor instituții de cultură subordonate Consiliului Judeețan.

Asta, pentru că ansamblul urmează să fie cumpărat și transformat. „Vreau să prindem bani și pentru a face noi investiții acolo și vă mai pot spune că am avut discuții pe buget cu toate instituțiile culturale din cadrul CJH, și aici vă enumăr: teatrul din Deva, cel din Petoșani, Muzeul Civilizației Dacice, Direcția de Promovare Artistică, Centrul de Cultură păstorit de Ciprian Roman, ori Biblioteca Județeană, pentru că vreau ca toți să facă acțiuni, o dată pe lună, în cadrul a ceea ce va fi acolo ansamblul cultural la mina Petrila. Dacă Ion Barbu cu Planeta Petrila a început acolo acțiuni culturale, noi le continuăm și facem o echipă cu care demonstrăm că facem pe viitor ceea ce va atrage turiștii”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Până la acest moment, după ce mina va ajunge la Consiliul Județean Hunedoara, cei de aici vorbesc și despre o licitație internațională.
„În prima fază trebuie să avem un PUZ (n.r.. Proiect Urbanistic Zonal). Am avut discuții cu arhitecții și vom scoate la licitație PUZ-ul de acolo. Apoi ne-am dori chiar să vină la licitație firme mari, din spațiul internațional, pentru că nu exclud ca acolo, concurența să aducă idei și mai bune. Apoi putem depune proiecte spre finanțare”, a mai adăugat Costel Avram.
Mina Petrila va deveni un loc în care, pe viitor, vom merge la concerte, lșa expoziții și diverse vernisaje și asta va fi doar o parte a acțiunilor care sunt previzionate în viitorul apropiat. Astfel, așa cum au dorit cei de la Planeta Petrila, care au salvat clădirile de la demolare, Exploatarea Minieră se va transforma în Exploatare Culturală.
Diana Mitrache