Î n luna decembrie mii de probe provenite de la produsele de origine animală au fost analizate în laboratorul Direcției Sanitar Veterinare Hunedoara.

Crescătorilor de porcine le este recomandată efectuarea examenului trichineloscopic pentru carnea obținută de la porcii crescuți și sacrificați în gospodăriile proprii.
”La nivelul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara au fost analizate un număr de 3061 probe din care 520 pe domeniul siguranței alimentelor și 2541 pe domeniul sănătății animale”, arată DSVSA Hunedoara.
În vederea apărării sănătății publice și protecției consumatorilor, pentru prevenirea apariției unor episoade de toxiinfecții alimentare prin consumul de produse de origine animală, precum și pentru prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în perioada 29.11.2021-07.01.2022 au fost verificate 416 obiective și au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale în cuantum de 169.100 lei și 3 avertismente.
Monika BACIU