Medici sanctionati de Colegiul Medicilor

Doi doctori din cadrul Spitalului de Urgentã Petrosani au fost avertizati de Comisia de Disciplinã din cadrul Colegiului Medicilor Hunedoara cu avertisment scris.

Cele douã cadre medicale au fost mustrate dupã ancheta demaratã în urma unei plângeri depuse de pãrintii unui bãietel care l-a acuzat pe unul dintre doctori cã le-a operat copilul la bratul sãnãtos dar si de o afectiune (fimozã) despre care nu li s-a spus nimic în prealabil. Celãlalt cadru medical a fost sanctionat pentru cã nu a întocmit corect documentele dupã ce a consultat acelasi minor si din acest motiv a fost operat gresit. În luna mai a anului trecut, Alexandru Danciu, un bãietel de trei ani si jumãtate era operat din gresealã la mâna sãnãtoasã de cãtre un medic din Petrosani.

Pãrintii micutului au depus plângere atât la Spitalul de Urgentã Petrosani, cât si la Politia Petrosani, si l-au acuzat pe chirurg de malpraxis si respectiv de vãtãmare. Ancheta a scos la ivealã o gresealã si a medicului ortoped care a întocmit gresit fisele pe baza cãrora chirurgul a efectuat interventia chirurgicalã.

Maximilian Gânju