MECMA îi dezinformeazã pe mineri / Monica Iacob Ridzi: “Constat, cu amãrãciune si îngrijorare, continutul duplicitar si tendentios al mesajelor si informatiilor remise de MECMA”

Deputatul Monica Iacob Ridzi considerã ca fiind duplicitar si tendentios rãspunsul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) generat de scrisoarea deschisã pe care a adresat-o ministrului Daniel Chitoiu.

“Constat, cu amãrãciune si îngrijorare, continutul duplicitar si tendentios al mesajelor si informatiilor remise de MECMA. Desi problema ridicatã de mine în scrisoarea deschisã adresatã ministrului Chitoiu este fundamentatã pe elemente concrete si este generatã de nelinistea salariatilor minieri din cadrul Sindicatului Muntele, rãspunsul primit este de naturã a mentine aceste frãmântãri si de a nu rezolva chestiunile în discutie. Desi executorie, hotãrârea instantei civile prin care a fost admisã actiunea în litigiu de muncã formulatã de Sindicatul Muntele a fost atacatã de cãtre MECMA. Recursul este, asa cum unanim se cunoaste, o cale de atac, exercitatã (în cazul nostru în materia unui litigiu de dreptul muncii) împotriva unei sentinte favorabile minerilor”, aratã Monica Iacob Ridzi.

Potrivit deputatului de Valea Jiului, prin declansarea acestei cãi de atac, MECMA se plaseazã în afarã intereselor legitime ale celor care, prin justitie, si-au câstigat un drept. “ Afirmatia MECMA conform cãreia “formularea recursului (…) este o mãsurã în concordantã cu etapele procedurale obligatorii în vederea obtinerii unei sentinte definitive si irevocabilã” este de naturã a dezinforma opinia publicã. Nimic nu împiedica Ministerul Economiei sã nu conteste sentinta civilã 1479 / L/ M /2012 si, astfel, prin nedeclararea recursului, aceasta sã devinã definitivã si irevocabilã”, subliniazã Monica Iacob Ridzi.

În opinia deputatului Monica Iacob Ridzi, prin declansarea caii de atac, prin contestarea hotãrârii instantei de fond si, în fapt, a drepturilor câstigate de Sindicatul Muntele, MECMA prelungeste starea de provizorat si incertitudine pe acest palier, deschide calea juridicã a desfiintãrii sentintei atacate si, indirect, admite posibilitatea pierderii beneficiilor pentru care, de luni de zile, ne-am luptat a le câstiga. Mai mult, dublul limbaj în comunicarea cãtre opinia publicã a intentiilor MECMA (recunoasterea unei sentinte dar si atacarea ei ulterioarã) este de naturã a crea confuzie în rândul opiniei publice, fapt pe care, ca deputat si om politic, îl consider inadmisibil.

Dat fiind cele expuse mai sus, Monica Iacob Ridzi îi solicitã ministrului Daniel Chitoiu, sã retragã recursul prin care intentioneazã sã anuleze drepturile minerilor câstigate si recunoscute printr-o sentintã judecãtoreascã.

“Aceasta este singura modalitate prin care MECMA poate demonstra bunãvointa si bunã intentie fata  minerii din Valea Jiului”, a conchis Monica Iacob-Ridzi, deputat de Hunedoara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 comentarii la „MECMA îi dezinformeazã pe mineri / Monica Iacob Ridzi: “Constat, cu amãrãciune si îngrijorare, continutul duplicitar si tendentios al mesajelor si informatiilor remise de MECMA”

 • 30 noiembrie 2012 la 09:29
  Permalink

  Cel mai bine am constata,ca madam cu scena de 20000 de euro de ziua tineretului la Costinesti,mai trece pe la DNA ,iar apoi pe la mititica .Constatarile sa le lase pentru altii, care au competenta in acest domeniu,adiaca despre minerit.Dar la cat de disperata e fata asta,ar fi in stare sa tricoteze de mana ciorapi ,ca sa-i vanda in piata din Petrosani,pentru a mai sta o „tura” in parlament,binenteles si cu imunitate !

 • 30 noiembrie 2012 la 09:57
  Permalink

  Frati MINERII, CNH-ul la comanda Ministerului Economiei prin PSD-istul Nicolaie Dragoi cere amanarea judecari recursului care treduie sa se judece la Alba Iulia in data de 6 Decembrie (deci inaintea alegerilor din 9 Decembrie)dupa alegeri ca sa poata PSD-ul (USL)sa ne ia cei 10% marirea de salarii noua minerilor. Tot necazul nostru al minerilor Vaii Jiului vine din judetul Gorj de la gorjeanul Sorin Gaman din Ministerul Economiei care este prieten cu PSD-istul Victor Ponta.

 • 30 noiembrie 2012 la 17:00
  Permalink

  pentru,,minerii vaii jiului,, eu unul te inteleg, faci parte dintre cei care au ,,proleme,, asta in varianta decenta, petru ca nu vreau sa te jignesc. Cat priveste tema pe care vrea d-na Monica Iacob (si restul nu mai conteaza), vrea sa o aduca in discutie este cum nu se poate mai simpla. JUSTITIA nu trebiue sa-si faca traba.Ce dracu, doar are si ea probleme. Dar mai bine ar publica RECHIZITORIUL care O INCRIMINEAZA. Cu siguranta NU, pentru ca are nevoie de un nou mandat de DEPUTAT pentru a scapa de PUSCARIE. De regula de ce iti este frica nu scapi. HAI pa MDAM, ne vedem la BARCEA.

 • 1 decembrie 2012 la 03:43
  Permalink

  Comane,esti cam flamand.Mananci litere, dar e bine ca nu mananci rahat ca altii.Ha,ha,ha.

 • 1 decembrie 2012 la 11:17
  Permalink

  Da cei mai mari hoti sunt angajati de la mine cei care fac asta nus decat niste magari ca nici pazxa nare salari mari sa fie invidie electricieni popagi de apa lacatusi mineri si da vina pe paza si sa fim sinbceri nimeni nar indrazni sa se tina de prosti mai bine pleci, angajati minei fac tot felul si agenti de paza se cearta ca nu isi preda postul si ca nu stai intr-un loc trebuie sa patrulezi perimentru nui 5 mentri patrati stai amenintat de colegi si salariu mic se baga fapte de pe alta tura desi angajati minei fac si colegi nu baga de seama si o da pe alta tura.Daca vine sfarsitul lumi poate o sa fim mai buni

 • 1 decembrie 2012 la 12:55
  Permalink

  ce o mai framinta mineritul pe madam a uitat cind se plimba de brat cu udrea si botoasa lui base si ne sfida pe toti atunci o durea in cot de noi

Comentariile sunt închise.