Masã rotundã la UPET / Investitorii trebuie sã vinã singuri, nu chemati

Declinul Vãii Jiului este analizat de un om de afaceri. La Universitatea din Petrosani a avut loc o întâlnire care a reunit mediul de afaceri, autoritãtile locale, dar si reprezentantii mediului academic. Un om de afaceri din zonã vede cu scepticism viitorul Vãi Jiului.

„Suntem aici trei piloni care pot asigura stabilitatea si asta se cheamã administratia, universitatea si mediul de afaceri. Trebuie sã existe o conlucrare între cei trei piloni. Fiind la Universitate vreau sã mã refer la acest pilon care genereazã resursa umanã. Avem o mare problemã cu resursa umanã. Suntem strangulati tocmai din cauza lipsei de resurse umane, nu mai spun de forta de muncã care necesitã calificare. Ceea ce îmi doresc de la Universitatea Petrosani este sã încerce sã tinã tinerii aici, iar pe aceastã bazã sã dezvoltãm. Degeaba investim, pentru cã investim, dar investitia, pe lângã componentele materiale, are componenta umanã si care o gãsim tot mai rar.Valea Jiului are multe plusuri, dar are si multe minusuri. Suntem foarte departe de autostradã, infrastructura este asa cum este. Noi dezvoltãm. Nu e nevoie sã chemati capital aici, nu e nevoie sã chemati oameni de afaceri aici. În acel moment, când chemati oameni de afaceri sau capital aveti o problemã. Oamenii de afaceri vin singuri în momentul în care ei simt cã aici pot sã îsi multiplice capitalul ei vin, trebuie sã creati doar un teren fertil unde ei sã îsi dezvolte activitatea”, a declarat Sorin Apostu, om de afaceri. Universitatea din Petrosani îsi doreste sã devinã un liant între mediul de afaceri si cel academic, astfel încât studentii pregãtiti aici sã îsi gãseascã un loc pe piata muncii.

„Este o prioritate pentru Universitatea din Petrosani sã aducã în cadrul Universitãtii un dialog între beneficiarii activitãtii si muncii noastre si rezultatul muncii noastre, respectiv studentii. Trebuie sã cãutãm ca studentii nostri sã aibã cunostintele necesare pentru a face fatã în firmele în care vor lucra. Acesta este scopul unui învãtãmânt normal, firesc, centrat pe oferta de lucru a pietei muncii”, a declarat Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani.

Universitatea din Petrosani trebuie sã îsi orienteze oferta educationalã cãtre cererea de pe piata muncii.

“Universitatea din Petrosani este un avantaj competitiv pentru Valea Jiului si pentru Petrosani în ceea ce înseamnã aceastã piatã si din punct de vedere universitar, dar si din punct de vedere economic. Dumneavoastrã ar trebui sã faceti în asa fel încât, cu mediul de afaceri sã puteti sã aveti o legãturã mult mai strânsã. Relatia dintre dumneavoastrã si mediul de afaceri trebuie sã fie primordialã. Ar trebui sã faceti o analizã foarte serioasã a ceea ce înseamnã mediul de afaceri în Valea Jiului”, a subliniat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Monika BACIU

4 comentarii la „Masã rotundã la UPET / Investitorii trebuie sã vinã singuri, nu chemati

 • 16 iunie 2016 la 21:41
  Permalink

  UP sa produca doctori pe banda rulanta si va supravietui…d-l din capat stanga este invitat tot pe post de investitor? in retele de proxenetism…..?

 • 16 iunie 2016 la 23:15
  Permalink

  Vaaai, nu fiti rautaciosi. Dl habil face parte din „conducerea de top” a universitatii. :))))) Mai nou, UP produce habili pe banda rulanta. Unii au ajuns profesori si habili cu falsuri grosolane in declaratii.

 • 17 iunie 2016 la 01:57
  Permalink

  doamne ce imagine de cosmar analfabetul de jurca intre oameni care au facut faculataea cinstit,,,,,,asa se duce dracu tara asta

 • 17 iunie 2016 la 01:59
  Permalink

  imi place greata instalata pe fata rectorului datorita vecinului analfabet……

Comentariile sunt închise.