Masã rotundã la Universitatea din Petrosani

Universitatea din Petrosani a fost inclusã într-un proiect de colaborare a comunitãtilor academice din Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Bor (Serbia). Clubul Rotary a fost liantul.
Exemplul de bunã practicã a relatiei dintre rotarienii craioveni, severineni  si a celor din Bor, care au creat proiectul de realizare a Centrului de Training si Incubator de Afaceri din  Bor-Serbia, prin implicarea lumii  academice, atrage rezultate pe mãsurã. Prima întâlnire derulatã în ianuarie 2019 între Rectorul Universitãtii din Petrosani, prof.dr.ing. Sorin Mihai Radu si Pro-Decanul Facultãtii Tehnice din Bor (Universitatea din Belgrad) – prof.dr.ec. Radoje Pantovic, a condus în mod evident la dorinta de a stabili relatii de colaborare la nivel inter-universitar si cu impact în comunitãtile de referintã. Masa Rotundã organizatã  de Universitatea din Petrosani, intitulatã generic “Mai multe Universitãti – o singurã limbã, un singur scop si angajament: Evolutie prin colaborare”, a reunit reprezentantii celor 4 structuri academice din Bor, Craiova, Drobeta Turnu- Severin si Petrosani,  reprezentanti ai activitãtii miniere din Bor si Vulcan, membri ai cluburilor Rotary din Craiova si Bor.
Realizarea unei serii de evenimente stiintifice, organizate în fiecare an  într-una dintre cele 4 comunitãti academice, realizarea unui program comun de sustinere a activitãtii Centrului de Training si Incubator de Afaceri din Serbia si realizarea unor schimburi de studenti, în activitãti stiintifice, tehnice, culturale si sportive, sunt reperele colaborãrii programatã pentru anii care urmeazã.
Cosmin BACIU

Advertisements