Mâini harnice, chiar si cu dizabilitãti

Putem fi utili, chiar dacã nu suntem cei mai sãnãtosi oameni. Acesta este ideea pe care responsabilii de la Directia hunedoreanã pentru Protectia Copilului vor sã o scoatã în evidentã la aniversarea Zilei Internationale a Persoanelor cu dizabilitãti.

Ca sã demosntreze cât de priceputi sunt, mai multi tineri cu dizabilitãti vor organiza la Deva un târg de produse realizate de ei. Expozitia este una cu vânzare sipoartã numele „Mâini harnice”. Ea este organizatã de Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Hunedoara în parteneriat cu Asociatia „Cutezãtorii” Hunedoara, Asociatia Antiparkinson Deva, Asociatia Handicapatilor Neuromotori Deva si cu Centrul Cultural „Drãgan Muntean”. „În data de 26 noiembrie, începând cu ora 10.00 în holul Casei de Culturã „Drãgan Muntean” din Deva, este primul eveniment din aceastã serie. În cadrul expozitiei vor fi expuse produse artizanale confectionate de cãtre beneficiarii adulti si copii cu dizabilitãti din cadrul Directiei si din cadrul asociatiilor partenere. La fel ca în fiecare an, DGASPC Hunedoara celebreazã aceastã Zi Internationalã a Persoanelor cu Dizabilitãti. Astfel, în perioada 26 noiembrie – 3 decembrie 2012, se vor organiza o serie de evenimente menite sã contribuie la cresterea gradului de tolerantã al cetãtenilor fatã de persoanele cu dizabilitãti, astfel încât sã fim cu totii mai responsabili în ceea ce priveste integrarea acestora si combaterea discriminãrii”, a spus Viorica Popescu, director generalal DGASPC Hunedoara.

Aceastã expozitie va oferi prilejul de a face cunoscute câteva dintre produsele artizanale ce au fost realizate atât de cãtre beneficiarii centrului din Deva, în cadrul atelierelor proprii, cât si de cãtre membrii asociatiilor partenere. Desi scopul atelierelor Directiei  este unul terapeutic, nu este de neglijat nici rolul pe care valorificarea acestor produse îl joacã în autofinantarea atelierelor. De asemenea expozitia le va satisfactia scontatã beneficiarilor care înteleg cã eforturile lor au un sens si o finalitate si munca le este apreciatã de cãtre semenii lor.

Advertisements