Maestrul Gruia Docan – stagiu de pregătire K1, la Vulcan

Nu mai puțin de 40 de copii din zona noastră au avut ocazia să fie antrenați, într-un stagiu de pregătire, de maestrul în arte marțiale, Gruia Docan. A fost o ocazie de care copiii au profitat, iar antrenorul spune că are încredere în performanțele lor, pentru că i-a găsit puternici și bine pregătiți.

GRUIA DOCAN, președintele Federației Române de Karate Kyokushin (FRKK):
„Am găsit aici o echipă de copii supertalentați și determinați să învețe orice și oricât despre artele marțiale, în general, și despre kyokushin, în special. Sunt convins că, într-un viitor cât mai scurt, vom avea în Pertroșani un centru puternic de karate kyokushin, iar eu și colegii mei din Federația Română de Karate Kyokushin îi vom sprijini, cu tot ceea ce este posibil pentru acest deziderat!”
Este modul în care Gruia Docan a văzut primul antrenament cu copiii de la noi, copii care se antrenează așa cum pot, pe unde pot, dar care au mari performanțe la fiecare concurs la care participă.
„A fost un semniar de karate kyokushin cu președintele FRKK. A avut loc la Vulcan, iar stagiul a ținut puțin peste 3 ore și a fost foarte mult mulțumit de copiii pe care îi avem. Este extraordinar de important, pentru domnul Gruia Docan a fost printre cei mai mari luptători ai României. Dânsul a luptat, atât în gale profesioniste, cât și a pregătit foarte mulți luptări și nou ne este benefică învățătura lui. Că vine, ne earată ceva nou, ne îndrumă și ne dă și nouă din experiența lui”, a spus sempai Ro

mulus Gabor, președintele Clubului Sportiv Taiyko-Do.
Tinerii de la noi se pregătesc acum pentru diverse competiții, iar așteptările sunt mari, pentru că mereu, ei intră în ring ca favoriți. „Se pregătesc pentru naționale, pentru o gală la Constanța și avem o competiție la Brașov, la domnul Nicușor Ilie, pe 15 mai, o gală de kick boxing”, a mai spus Romulus Gabor.
Sunt 40 de copii, adunați de peste tot, din zonele mărginașe ale orașului, de la periferie, care au găsit în sport un refugiu. Și poate tocmai de aceea sunt și foarte buni.
Astfel de stagii de pregătire le dau curaj, îi fac să devină competitivi și să își pună toată ambiția în acest sport.
Diana Mitrache