Mãcinatã de boalã si-a pus capãt zilelor

7O femeie în vârstã de 58 de ani din municipiul Lupeni a fost gãsitã spânzuratã. Tragedia s-a petrecut la Azilul din localitate, vârstina fiind gãsitã decedatã în cursul orei 7. Mãcinatã de boalã, femeia nu a mai suportat suferinta si a decis sã îsi curme viata.

”Astãzi de dimineatã (n.r. miercuri) la ora 5 s-a fãcut verificarea camerelor pentru beneficiari, totul era în regulã, la ora 7 si 10 s-a dus pentru predarea de turã la verificare din nou, personalul care a verificat a intrat în camerã si a vãzut patul gol, s-a uitat în stânga si în dreapta, pe peretele din stânga unde se afla cuierul doamna respectivã cu un siret de pantof era spanjurata de cuier. Nu mai avea functii vitale, am sunat a venit SMURD-ul cu politie tot ce trebuie si s-a constatat decesul. Ne pare rãu doamnã era bolnavã de cancer, în ultimele sase luni de zile trãia doar cu Morfinã, nu a mai suportat situatia în care se afla si si-a pus capãt zilelor”, a declarat Iacob Mesaros, presedintele Asociatiei Glasul Penticostalilor din Lupeni.

Femeia a fost internatã la centrul din Lupeni în urmã cu doi ani. La acel moment, medicii i-au dat câteva luni de viatã, însã se pare cã suferinta femeii a durat încã doi ani.

”La noi pe centru era de aproape doi ani de zile desi atunci când am primit-o noi pentru internare nu i se dãdea mai mult de 5-6 sãptãmâni de viatã, dar a dus-o pânã în prezent, destinul nu îl putem controla noi. Are si rude”.

Cazul a fost preluat si de politistii din Lupeni care au demarat cercetãrile.

”În dimineata zilei de 10 aprilie 2013, în jurul orelor 7 si 20 dimineata am fost sesizati prin 112 despre faptul cã în cãminul de bãtrâni de pe strada Viitorului din orasul Lupeni, într-o garsonierã este spânzurata o femeie. În baza sesizãrii s-a deplasat o echipã de cercetare la fata locului pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest nefericit eveniment. Pânã în prezent nu existã date care sã confirme existenta unei infractiuni”, a declarat Dãnut Mocanu, comandatul Politiei Municipiului Lupeni.

Dosarul a fost înaintat Parcheltului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, iar dupã ce autopsia va fi finalizatã vor fi stabilite si cauzele exacte care au dus la producerea decesului.

Monika BACIU

Advertisements