Administratie

Lupeni: Mai multe clădiri eficienizate termic

M ai multe clădiri din municipiul Lupeni vor intra într-un proces de eficientizare energetică. Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a semnat 40 de noi contracte de finanțare, depuse prin componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 23 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării, au o valoare totală de 368.121.121,44 lei și vizează renovarea energetică și modernizarea unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unor instituții publice. ste vorba despre ”Îmbunătățirea eficienței energetice pentru imobilul situat în Lupeni, str. Aleea Liliacului, nr.8”. Contractul are o valoare de 6,856,218.42 lei. Un alt proiect prevede renovare energetică moderată pentru Primăria Municipiului Lupeni. Contractul are o valoare de 2,782,078.16 de lei.

Două unități de învățământ din Lupeni, modernizate
Două unități de învățământ din municipiul Lupeni vor fi modernizate. Este vorba de două proiecte de eficientizare energetică. Contractele sunt finanțate prin C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Astfel, cele două proiecte vizează “Îmbunătățirea eficienței energetice pentru Grădinița ”Lumea Copiilor”. Contractul are o valoare de 3,132,209.26 lei. Al doilea proiect prevede “eficientizarea termică clădiri publice în municipiul Lupeni – Școala Generală nr.4”. Acest contract are o valoare de 4,218,584.80 de lei. Prin aceste proiecte se reduc pierderile de energie.
Monika BACIU
Monika BACIU