Administraţia locală de la Lupeni se preocupă de soarta vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice. În această perioadă când tot mai multe astfel de centre din judeţ şi nu numai sunt afectate de pandemia de COVID-19 şi sunt foarte multe persoane în vârstă care au fost diagnosticate pozitiv la acest virus, conducerea centrului şi administraţia locală de la Lupeni au făcut tot ceea ce a fost posibil pentru ca toate persoanele aflate în centrul din localitate să nu fie infectate. Mai mult decât atât au fost chemate echipe de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a face teste atât personalului care deserveşte acest centru, cât şi tuturor vârstnicilor care locuiesc acolo. Din fericire nicio persoană nu a fost diagnosticată ca fiind pozitivă. Mai multe ne spune chiar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.
”La centru de la Lupeni după mai multe insistenţe atât din partea mea cât şi a domnului viceprimar, pentru că avem aici oameni în vârstă care ei regulat merg la spital, fie la cel din Lupeni, fie la cel din Petroşani, am solicitat să se facă teste pentru toţi cei care se sunt acolo la centru. Acum câteva zile au venit câteva maşini de la DSP cu tot ceea ce este necesar şi tot centru a fost testat la momentul respectiv. În urma testări pot spune cu bucurie că nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19 la nicio persoană de la centru. Acest lucru se datorează şi managementului bun care a fost făcut acolo încă de la începutul pandemiei. Oamenii au fost izolaţi încă de acum o lună şi jumătate, s-au interzis vizitele, asistentele şi medicii care sunt acolo au avut grijă de vârstnici şi au avut toate materialele necesare pentru tratarea bătrânilor. În acest moment tot azilul este în carantină şi nimeni nu are voie să intre şi să iasă de acolo”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
Centrul pentru persoane vârstnice de la Lupeni este unul modern cu dotări superioare. Toate cei care vin aici beneficiază de serviciul de găzduire,cazare în camere, pregătirea şi servirea mesei, asigurarea încălzirii camerelor şi a anexelor căminului, curăţenia regulată a camerelor, lenjerie de pat, prosop, servicii de spălătorie, serviciul de asistenţă medicală şi îngrijire, ajutor pentru igiena corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, transfer şi mobilizare, deplasare în interior, comunicare, acordarea serviciilor de îngrijiri medicale, acordarea serviciilor de recuperare şi reabilitare, consultaţie medicală, serviciul de socializare şi petrecere a timpului liber. Pe parcursul anilor acesta a fost sprijinit constant de administraţia locală dar şi de oamenii de afaceri.
Cosmin BACIU