Lucian Resmeriță: ”Veniturile domeniului schiabil Straja trebuie să crească cu minim 50%”

Adminsitrația locală de la Lupeni sprijină dezvoltarea domeniului schiabil Straja. În acest sens pentru o mai bună rentabilizare și pentru a aduce sume importante de bani la bugetul local domeniul schiabil Straja v-a fi concesionat.

Una dintre condițiile care au fost impuse pentru acest lucru este că viitorul concesionar trebuie să crească veniturile domeniului schiabil cu minim 50%. Toate aceste venituri care vor ajunge în visteria administrației de la Lupeni vor asigura o continuare a lucrărilor de investiții pe care edilii și le-au propus.
”Ne dorim ca ceea ce avem noi în momentul de față ca administrație publică locală, să fie mult mai bine rentabilizat. Încercăm ca toate veniturile care vor fi aduse la bugetul local să fie mult mai mari. A fost deja pregătită concesionarea domeniului schiabil, acest lucru fiind pregătit de aproximativ un an și jumătate. Noi ne dorim ca cel care v-a concesiona să aducă îmbunătățiri domeniului schiabil mai ales că au fost analizate toate plusurile și minusurile existente. Mai mult decât atât viitorul concesionar trebuie să creacă veniturile
domeniului schiabil cu minim 50%. Secretul unui domeniu schiabil profitabil este colaborarea bună între administrația publică locală și mediul de afaceri. Mai mult decât atât a fost asfaltată o porțiune mare de drum tocmai pentru confortul turiștilor”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Staţiunea Straja însumează aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu vă asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune. Mai mult decât atât Stațiunea Straja atrage sute de mii de turiști atât în sezonul de iarnă la schi cât și vara cu tabere.
Monika Baciu