Loviturã de teatru în Centenarul  I.D Sîrbu

În anul centenarului marelui Ion Dezideriu Sîrbu, teatrul care îi poartã numele este în toiul unui scandal pentru ocuparea fotoliului de manager al institutiei de culturã de la Petrosani.
Dupã demiteri, demisii, numiri interimare si mult scandal între actori si Consiliul Judetean Hunedoara, instanta decide ca totul sã rãmânã la „setãrile” de dinaintea  evaluãrii managerului Cosmin Rãdescu.
Potrivit purtãtoarei de cuvânt a Tribunalului Hunedoara,  Ildiko Glãman, totul rãmâne ca înainte, pânã la judecarea cauzei formulatã de Cosmin Rãdescu.
„Instanta a admis cererea  de judecatã formulatã de  reclamant. În acest caz, instanta a dispus suspendarea executãrii a 4 acte administrative emise de cãtre UAT judetul Hunedoara, pânã la solutionarea în fond a actiunii de anulare a actului administrativ. Recursul se poate depune la Tribunalul Hunedoara în termen de 5  zile”, a declarat Ildiko Glãman, purtãtor de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, care au organizat concursul, spun cã vor face recurs, însã, pânã atunci, instanta spune cã suspendã  4 acte.
În spetã este vorba despre actul prin care s-a organizat un concurs, pe un post aflat în litigiu, din moment ce managerul Rãdescu nu a acceptat ideea  cã a picat evaluarea,  despre actul prin care Irina  Radu Bodea a fost numitã  director interimar pe acest post, implicit cel prin care  Cosmin Rãdescu era suspendat, dar si cel prin care ar urma  sã fie numit un alt director.  Nicoleta Bolcã este cea  care a câstigat concursul organizat de Consiliul Judetetan Hunedoara, însã, dacã instanta admite recursul celor de la Consiliul Judetean, Rãdescu pleacã din nou si revine  Irina Radu Bodea.
Contractul Nicoletei Bolcã ar fi urmat sã înceapã cu 1 august.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Loviturã de teatru în Centenarul  I.D Sîrbu

  • 16 iulie 2019 la 21:00
    Permalink

    Cat circ pe banii cetatenilor!Acest teatru ar trebui dat cu titlu gratuit actorilor,,sa puna ei manager pe cine vor,dar sa si traiasca din ceea ce incaseaza!De ce sa fie platiti de la buget?La modul cel mai serios,Nicolae Guta sau Vali Vijelie sunt platiti de la buget?Daca sunt cautati,rezista pe piata si traiesc din ceea ce castiga!Sa nu-mi spuna cineva ca teatrul din Petrosani face cultura,ca daca asta e cultura,eu sunt Maica Tereza!Asa ca fratilor,privatizati-va,faceti spectacole grandioase,sa aveti salile arhipline si castigati bani pe masura!Mai scutiti-ne de acest circ al managerilor,puneti mana la munca!

Comentariile sunt închise.