Localnicii cer becuri pe stradă, după violul din centrul Petroșaniului

D upă ce o tânără a fost violată în centrul Petroșaniului, locuitorii de pe strada din apropiere cer să aibă iluminat stradal. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se vede cum, deși pe lângă locul în care era violată fata, trec doi oameni, nimeni nu observă nimic. Așa că cei care locuiesc acolo s-au decis să ceară un bec.

Violul a fost posibil și din cauză că zona este cufundată în beznă, imediat după lăsarea întune-ricului. Fata a fost lovită și, aproape inconștientă, a fost târâtă după niște garaje. Însă, dacă pe stâlpul din apropiere ar fi fost un bec, probabil că cineva ar fi observat. Mai ales că fata, fiind inconștientă, nu a țipat.
„Aș vrea să cer să se monteze un bec. Dar nu numai în urma acestui nefericit eveniment, care este grav, ci și pentru că s-au întâmplat și alte evenimente aici. Dar și pentru siguranța noastră, personală. Vă dați seama că putem să venim aici și să ne trezim cu o bâtă în cap. Aici e raiul infractorilor, că e zonă întunecată. Eu zic că un bec aici, ar descuraja astfel de infracțiuni. Noi am vrut să mai cerem un bec, dar nu ne-am întâlnit vecinii, între noi, dar acum, în urma ultimului eveniment, suntem hotărâți”, a precizat Claudiu Pop, localnic.
Totul s-a petrecut în centrul municipiului Petroșani, în zona din spatele primăriei. Iar administrația locală spune că va da curs cererii acestor oameni.
„Vom verifica și, dacă există lampă și e arsă, o vom schimba, dacă nu, punem noi becuri supliemntare și în acel loc”, a spus Ciprian Preda, directorul DADPP.
Reamintim că o tânără de 24 de ani a fost violată, iar de pe camerele de supraveghere reiese că ar fi fost târâtă acolo, după ce a lovit-o și era inconștientă. A profitat de ea timp de mai bine de o oră și nimeni nu a văzut, chiar dacă, prin apropiere trec cel puțin doi oameni. Din cauza întunericului și fiindcă fata era inconștientă, nimeni nu a putut să o salveze.
Diana Mitrache