Literele din Parâng, la loc comanda?

C ontroversata inscripție de pe drumul ce duce spre Parâng ar putea fi repuse în locul găsit de Consiliul Județean Hunedoara. O spune administratorul public al județului, care consideră că instanța va face dreptate și că situația va fi remediată. Deocamdată, ele se află în custodia Primăriei Petroșani.

„Consiliul Județean Hunedcoara” scria pe marginea drumului, în zona parcării de la poalele Parângului. Doar că primarul Tiberiu Iacob Ridzi a considerat asta o încălcare a proprietății și a decis demontarea lor. Literele au dispărut la puțin timp după ce au fost montate de firma care a lucrat pentru construirea drumului proaspăt renovat, dar nu este exclusă deloc varianta de a fi repuse pe parapete. „Eu îl apreciez pe Tiberiu Iacob Ridzi pentru faptul că le-a luat în custodie și le-a pus undeva sus, la bazin, pentru că știm toți că iarna le putea degrada și să le distrugă și eu cred că le-a ținut, ca să nu ruginească. Noi, Consiliul Județean Hunedoara, îi mulțumim și, sigur, într-un timp foarte scurt, le va pune înapoi. Ne bazăm pe faptul că i-am deschis proces și instanța îl va obliga să le pună înapoi”, a spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Drumul din Parâng a fost inaugurat la începutul toamnei în 2021 și tot atunci a apărut și controversata inscripție, care a fost demontată. Primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a spus că acel teren este proprietatea municipiului Petroșani și este înscris în CF nr 64.473, număr cadastral din 2007, așa că inscripția ar fi fost montată fără acordul proprietarului. Practic, cele două instituții se ceartă acum și în instanță pe o limbă de pământ pe care au fost construite mai multe locuri de parcare și singura care va face lumină este instanța.

Diana Mitrache