[ Lipsa anvelopelor de iarnă îți poate aduce o amendă colosală ]

D eja pe câteva drumuri din județul nostru au fost înregistrate probleme cauzate de polei, în special la primele ore ale dimineții.

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Hunedoara au transmis șoferilor o serie de recomandări legate de obligativitatea de a avea montate anvelope de iarnă pe arterele unde este polei, gheață ori zăpadă.
”Legislaţia în vigoare prevede (fără a face referire la o dată calendaristică) că autovehiculele care se deplasează pe drumurile publice acoperite de gheață, zăpadă sau polei trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă omologate. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,, all seasons ”. Amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna este prevăzută în clasa a IV a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte amenda, respectiv între 1.305 lei și 2.900 de lei)”, informează IPJ Hunedoara.
Polițiștii atrag atenția că pe lângă amendă, șoferul va rămâne și fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului, fiind eliberată o dovada înlocuitoare, fără drept de circulație.
De asemenea, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.