Linia verde, aprobatã de Consiliul Judetean Hunedoara

Consilierii judeteni au aprobat proiectul “liniei verzi” Petrila – Uricani Ieri dimineatã, într-o sedintã de îndatã,  consilierii judeteni au votat aprobarea  documentatiei ”Studiu de Fezabilitate” si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii ”Linie verde de autobuze electrice între Petrila-Petrosani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani Green Line  Valea Jiului”.
În fapt, acest  document constituie actul prin care se intrã în linie dreaptã cu acest proiect de transport în zona Vãii Jiului.  În plus, a fost semnat si acordul de parteneriat între municipiul Vulcan si celelalte unitãti administrativ – teritoriale, respectiv judetul Hunedoara si asezãrile urbane Petrila, Petrosani, Aninoasa, Lupeni si Uricani.  Proiectul este cuprins în în cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritarã 3, Prioritatea de investitie 4e, Obiectiv specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazatã pe planurile de mobilitate urbanã durabilã.  Proiectul ”Green Line Valea Jiului” urmeazã sã treacã, în data de 21 mai, într-o nouã etapã, odatã cu depunerea  documentatiilor cãtre Agentia de Dezvoltare Regionalã 5 Vest, în  vederea obtinerii finantãrii din fonduri europene. Valoarea estimatã a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de euro si, la final, Valea Jiului va avea o linie de autobuze pe baterii, cu un garaj la Vulcan si va fi eliminat monopolul detinut acum în transportul local de maxi-taxi.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Linia verde, aprobatã de Consiliul Judetean Hunedoara

  • 16 mai 2018 la 21:09
    Permalink

    Rugam Consiliul Judetean Hunedoara sa inceapa asfaltarea drumului judetean din Parang ! Ce mai asteapta sa vina la intelegere alta firma sa conteste pentru a amana lucrarile . Cheltuiti bani nostri publici pe hartii (proiecte , studii , avize , …) iar in teren NU .

  • 20 mai 2018 la 09:23
    Permalink

    numai vrei investitii la mine?

Comentariile sunt închise.