Licitatie pentru un caz umanitar

Bibliotecarul – sportiv Avram Iancu îsi scoate la licitattie casca si ochelarii cu care a fãcut istorie.
Banii strânsi de pe urma vânzãrii celor douã obiecte vor fi donati unui petrosãnean care suferã de mai multe afectiuni medicale.
“Anul trecut, dupã ce am înotat 680 de kilometri, pe 31 octombrie 2018, am „cucerit” Istanbulul în mod pasnic. Anul acesta, pe 31 octombrie doresc sã cucerim împreunã un spirit de empatie pentru Hossu Valentin, un prieten din Petrosani, care suferã de o boalã cumplitã, degenerativã, distrofie muscularã. Abia mai merge iar drumul lui este spre scaunul cu rotile, un scaun pe care nu îl are. Asociatia Sperantã Pentru România a initiat o campanie de achizitie a unui cãrucior electric cu ajutorul cãruia Valentin sã se poatã deplasa”, spune Avram Iancu, sportivul petrosãnean.
Avram Iancu va înota în lacul Cincis, la o temperaturã de câteva grade peste zero tot pentru a-l sustine pe concetãteanul sãu aflat în suferintã.  “Mã alãtur si eu acestei campanii; Asadar, în 31 octombrie voi înota caritabil pentru Vali, traversând Lacul Cincis, fãrã costum de neopren la o temperaturã prognozatã de doar 6-7 grade Celsius. Deasemenea, scot la licitatie ochelarii si casca de înot care au cucerit Istanbulul. Pretul de licitatie pentru fiecare obiect este de 100 de euro”, mai spune Avram Iancu.  Campania dureazã 30 de zile. Hossu Valentin are 44 de ani si de cîtiva ani suferã de o boalã gravã, degenerativã. Din cauza acestei boli, nu mai poate sã meargã. Pentru a se putea deplasa, el are nevoie urgentã de un cãrucior. Resursele lui financiare fiind extrem de reduse, el niciodatã nu va putea sã îsi achizitioneze acest mijloc de transport.
Cosmin BACIU

Advertisements