Legea Pensiilor a fost votatã – mãriri substantiale de pensii, atât a celor existente cât si a celor viitoare

Noua Lege a Pensiilor a trecut de Camera Deputatilor si va face dreptate celor aproximativ 5.000.000 de români. PSD are un calendar de guvernare si face ceea ce a promis. Nouã ne place sã facem lucruri, nu zgomot, asa cum am observat cã le place colegilor mei din Parlament. Spre exemplu, doamna  senator Carmen Hãrãu afirma zilele trecute cã „PSD-ALDE lasã în voia sortii Legea Pensiilor” pentru cã aceasta nu a trecut la Senat.  As dori sã-i  reamintesc doamnei senator cã aceastã lege a fost lãsatã ”în voia sortii” la Senat pentru cã domnia sa si colegii sãi din Opozitie nu au votat pentru pensiile românilor. Acelasi lucru s-a întâmplat si în Camera Deputatilor, unde Partidul National Liberal nu a votat Legea Pensiilor. Aceasta este dovada cã pe ei nu îi intereseazã soarta românilor.
De altfel, doamna senator Carmen Hãrãu are deja o istorie în a nu participa la vot.   Îi reamintesc, de  asemena, cã în  perioada în care a fost deputat, a lipsit de  la votul propriilor  amendamente privind pensiile minerilor si siderurgistilor. Altfel, doamna senator vorbeste mult, dar nu spune si nu face mai nimic.  Cât despre noua Lege a Pensiilor, ea va repara nedreptãtile si va reduce inechitãtile si dezechilibrele create între anumite categorii speciale. Mai mult, legea va aduce mãriri substantiale de pensii, atât a celor existente cât si celor viitoare. Pentru cã noi ne-am dorit ca prin aceastã lege, pensiile românilor sã ajungã aproape de media europeanã privind ponderea în PIB, pentru cã, da,  suntem în urmã fatã de media europeanã, mult în urmã.
Noua Lege a Pensiilor se va aplica etapizat, începând din acest an si va intra în vigoare integral din 2021. Mentionez acest aspect pentru toti cei îngrijorati de faptul cã nu vor fi bani. Vor fi bani si ne vom ocupa constant sã oferim celor în vârstã o viatã  decentã.
Punctul de pensie va creste în acest an, de la 1 septembrie, la 1.265 de lei. În 2020,  valoarea punctului de pensie va ajunge la 1775 de lei si la 1875 de lei, în 2021. Noua lege nu modificã vârsta standard de pensionare si nici stagiul de  cotizare. Este pentru prima datã când România are o Lege a Pensiilor  coerentã, functionalã,  o lege care eliminã nedreptãtile si asigurã bunicilor si pãrintilor nostri o viatã decentã.
Deputat Laurentiu Nistor,
Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Hunedoara

Advertisements

5 comentarii la „Legea Pensiilor a fost votatã – mãriri substantiale de pensii, atât a celor existente cât si a celor viitoare

 • 27 iunie 2019 la 21:27
  Permalink

  Despre hotia cu recalcularea de la 1.01.2016 de ce nu zici nimic,nemernicule! Ati mintit oamenii,unii saracii nici nu au apucat recalcularile! Este un Dumnezeu care va va judeca!

 • 28 iunie 2019 la 01:52
  Permalink

  doar vin alegerile….

 • 28 iunie 2019 la 11:21
  Permalink

  nistor minte si dezinformeaza conform noii legi din 2021 impartirea se va face din nou la 25 iar mineri vor avea pensiile diminuate

 • 9 iulie 2019 la 23:32
  Permalink

  dupa noua lege a pensiilor din 2021 pensiile din minerit vor fi mai mici cu 25% cititi si calculati

 • 15 iulie 2019 la 08:29
  Permalink

  Lelea pensiilor, legea pensiilor. Dar o lege care sa va confiste averile nejustificate, când vedem?

Comentariile sunt închise.