Legea blândă îi încurajează să comită infracțiuni

M ai mulți hunedoreni au fost prinși la sfârșitul săptămânii trecute  conducând pe drumurile publice autoturisme, deși se aflau în stare de ebrietate ori nu aveau permis.

Adevărate pericole mortale în trafic, atât pentru ei cât mai ales pentru ceilalți șoferi, indivizii riscă în majoritatea cazurilor o condamnare penală cu suspendare. Astfel, polițiștii din Hațeg au oprit în trafic, pe strada Crângului, autoturismul condus de un localnic în vârstă de 41 de ani, iar la verificarea documentelor au descoperit că nu are permis de conducere. Tot în Hațeg, polițiștii rutieri au mai prins un bărbat de 46 de ani, din comuna Pui, care conducea tot fără permis. Alți patru șoferi au urcat la volan după ce au consumat alcool. Unul dintre ei, un tânăr de 25 de ani, din comuna Ghelari, a fost oprit de polițiștii din Hunedoara și testat pentru alcool, iar rezultatul a fost de 0,83 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Polițiștii din Hunedoara au mai oprit și un bărbat de 55 de ani, care avea o concentraţie de 0,46 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Un alt șofer de 53 de ani, din Totești, a fost prins în Clopotiva conducând cu o alcoolemie de 0,94 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Și în Deva au fost ”temerari” care au urcat băuți la volan. Polițiștii l-au oprit pe un bărbat 36 de ani, din municipiul Deva, care circula pe strada Mihai Eminescu. La testare a reieșit o valoare de 0,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În toate cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.