La Preparația Coroiești s-a reinstaurat liniștea, după descinderea mascaților

Mascații și poliția au descins la Preparația Coroiești, locul ce arăta ca o adevărată uzină, un rai al hoților de fier vechi. Totul s-a petrecut miercuri seara, iar de atunci, în zona preparației s-a instalat o liniște cum nu a mai fost de ani de zile.
Mascații au reinstaurat starea de siguranță, într-un loc în care paznicii nu mai făceau față de prea mult timp. Jandarmii, însoțiți de polițiști, au ajuns în locul ce devenise raiul celor ce nu se sfiau de nimeni și de nimic, iar totul i-a luat prin surprindere, așa cum spun oamenii de acolo, pe hoți.
„Se pare că i-a luat pe nepregătite pe unii de acolo, ținând cont și de faptul că au iscoadele la liceu și, când cele 7 mașini de la Jandarmerie, poliție și poliția locală, au coborât, au fost sunați hoții, care erau acolo, că vin jandarmii. Numai că problema a fost că în zona dinspre Iscroni, pârâul Mohora a fost afectat de inundații și pe unii i-au prins.  Au sunat paznicii, joi dimineață, că nu au mai auzit o liniște de mormânt de vreo doi ani de zile, iar acum s-a instaurat liniștea acolo”, a spus Dorin Vezure, lider sindical la Preparația Coroiești.
Liniștea e ușor sesizabilă, în condițiile în care, în ultimele săptămâni, aici era o adevărată uzină de dezmembrare, sub privirile neputincioase ale paznicilor.
„E o dovadă că se poate instaura liniștea, se poate asigura siguranța angajaților noștri. Îi mulțumesc prefectului județului Hunedoara și jandarmilor. Mai mult, am confirmarea că, în perioada următoare vor fi jandarmii prezenți acolo”, a precizat și Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Printr-o scrisoare, angajații prreparației Coroiești i-au cerut Prefectului județului Hunedoara să intervină, iar patrulele continuă, de acum încolo, zi de zi.
„S-au dispus măsuri pentru a intra în obiectiv, atât poliția, cât și jandarmeria. Vrem să prevenim acel fenomen, pentru că, de-a lungul timpului, au fost mai multe furturi. Monitorizăm în permanență situația și vreau să le spun celor care sunt certați cu legea, că suntem cu ochii pe ei”, a precizat și Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
În prima zi a acestei săptămâni, la Preparația Coroiești, hoții erau ca la ei acasă. Aveau un atelier pe care l-au transformat în adăpost, iar înauntru stăteau chiar la foc, aveau flexuri cu care lucrau de zor și furaseră chiar și poarte de la intrare. Asta, deși paznicii erau acolo, dar depășiți numeric și amenințați permanent de hoți, puteau doar să asiste.
Diana Mitrache