Izolarea combãtutã la Brãdet

Dupã zile în sir de stat în casã si pe o vreme cum nu se poate mai însoritã, o mânã de oameni urcã timid la Brãdet, unde gãsesc putin aer si liniste.
Am gãsit si noi o familie care si-a adus copilul la joacã, dar si niste studenti, care au recunoscut si cã au vãzut mai întâi rãsãritul de pe deal, iar maia poi, cã tot li s-a fãcut foame, au încins un grãtar, izolati, dar cu muzicã din masinã.
Brãdetul rãsuna marti dimineatã de muzicã si stirile ce anuntau numãrul îmbolnãvirilor cu COVID în România erau la mare ascultare. Protagonisti trei tineri care au ales sã uite de izolare si sã profite de vremea bunã.
„Chiar nu prea ne-a pãsat de virus, cã  stim care sunt mãsurile de protectie pe care sã le luãm. Am iesit de dimineatã noi trei la o frigãruie. Aici nu este mai nimeni si pentru cã suntem doar noi, chiar ne simtim foarte bine. Nu avem problemã. Nu trebuie atâta panicã”, mi-a spus unul dintre cei ce fãcea grãtar.
Tot la Brãdet, ajunge mai timid si câte o familie cu copii. Îi lasã putin sã alerge, mai cu o minge, mai cu o jucãrie, o bicicletã sau trotinetã, iar mai apoi, dupã ce profitã de soare si liniste, se retrag în izolare la domiciliu. „Nu pot tine copilul doar în casã. Îl scoatem putin, ne jucãm cu el, stã la soare si gata. Nu cred cã trebuie nici sã exagerãm cu protectia”, a spus o altã doamnã, care se juca cu nepotelul.
Cei mai multi oameni au înteles cã ar trebui sã evite aglomeratiile, însã, sunt si oameni si majoritatea bãtrâni, care nu ezitã sã iasã la cumpãrãturi, multi fãrã mãsuri de protectie.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Izolarea combãtutã la Brãdet

 • 17 martie 2020 la 22:10
  Permalink

  Unii oameni au inteles ca panica si nebunia, nu fac casa buna cu sitemul imunitar.
  Cauta un loc linistit unde sa te simti bine fara stres.
  Noi cei din vale avem un avantaj: aer ionizat.

  Imbunatateste calitatea somnului
  Creste capacitatea pulmonara
  Creste capacitatea de asimilare a vitaminelor B si C
  Alina durerile de cap si creste imunitatea impotriva alergiile
  Alina iritatiile cailor respiratorii si ale nasului
  Reduce intensitatea atacurilor de astm
  inueaza iritabilitatea si starea depresiva
  Creste atentia si productivitatea muncii
  Imbunatateste concentrarea si eficienta intregului organism
  Virusi sunt practic distrusi instantaneu.

 • 18 martie 2020 la 05:35
  Permalink

  bbuhuhu esti oarecum prea cu mintea plecata

 • 18 martie 2020 la 07:36
  Permalink

  doamne feri sa exagerezi cu protectia…

 • 18 martie 2020 la 13:06
  Permalink

  de acord cu tine si cu el. glumeam doar. ai dreptate. am 40 ani, sotie si copil mic. am parinti si bunici. TOTI membrii familiei mele stau in casa de vineri. parintii au curte, deci le e mai usor. eu am copil de 5 ani. e foarte greu sa stam in casa, dar asta e. ieri i.am zis: ” hai sa iesim afara, tati”. si el mi.a raspuns: ” nu.i voie tati, ca e periculos, ca e un virus si ne poate ucide”. pe bune. si are 5 ani. se pare ca a inteles mult mai bine decat personajele din articol. altruismul e demodat. in clipe de genul asta se vede fata adevarata a omului. si ghici ce?! am prieteni care nu dau doi bani pe ceilalti, supermani carora le pasa doar de ei. dupa apocalipsa asta am de gand sa.i sterg din lista mea reala si virtuala de prieteni. mi.e scarba de justificarile lor de cacat. asa ne dam seama si de inteligenta, si de bunatatea omului. de aia am de gand sa ma scutur de oameni toxici.
  send to recycle bin !

Comentariile sunt închise.