Întreruperea Temporarã a Activitãtii la CEH (ITA) se suspendã si, deocamdatã, nimeni nu va mai sta acasã. Decizia a fost luatã de Consiliul de Administratie al companiei hunedorene, care s-a întâlnit dupã grevele de la începutul acestui an din Valea Jiului.

Tot Consiliul de Administratie a decis ca despre schimbarea conducerii CEH sã discute abia dupã ce va avea loc o analizã a activitãtii celor ce conduc acum complexul, chiar dacã acesta era un punct distins al protocolului semnat pentru încetarea grevelor.

„Decizia va fi luatã în consecintã, dupã analiza ce va fi fãcutã pe indicatorii de performantã ai echipei condusã de Mihael Melczer”, a precizat presedintele sindicatului Muntele Darius Câmpean. Mai mult, s-a decis ca aprovizionarea cu cele necesare muncii sub pãmânt sã se facã în mod corespunzãtor si chiar s-a înaintat ideea ca, la unitãtile miniere, sã ajungã si piese si utilaje, nu doar plasã si lemn.

1-1

Un alt punct al revendicãrilor grevistilor era suspendarea deciziei de a transfera personalul de la preparatia Coroiesti la mina Lupeni, însã, deocamdatã nu s-a luat o decizie definitivã. Minerii, asa cum spune presedintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, vor ca acest lucru sã fie valabil 3 luni, termen cu care Bogdan Stãnescu, presedintele CA al CEH nu a fost de acord. Mina Lupeni ar ajunge sã intre pe închidere mai repede, iar personalul ar putea fi disponibilizat. Tocmai de aceea sindicalistii, în frunte cu Dorin Vezure, care reprezintã sindicatul Prestserv Paroseni, au tinut ca angajatii sã fie retrimisi la preparatie, dacã mina se închide, pentru cã ei nu ies la pensie la 45 de ani.

Cea mai bunã decizie a CA a fost, însã, renuntarea la cei care îndeplinesc vârsta si conditiile de pensie. Toti cei aflati în aceastã situatie vor fi supusi unei analize, iar apoi, cel mai probabil, vor trebui sã plece, dacã se considerã cã productia merge si fãrã ei.

Diana Mitrache