„Privatii trebuie sã îsi dea mâna, nu sã astepte statul sã facã pentru ei”, spune un investitor privat, cu privire la modul în care se poate dezvolta zona montanã din Parâng.
Dezvoltarea acesteia ar trebui sã vinã din partea investitorilor privati, considerã un om de afaceri. Investitorii ar trebui sã vinã în sprijinul autoritãtilor locale, care încearcã de câtiva ani sã dezvolte statiunea montanã. Numai cã primãria Petrosani nu a mai beneficiat de fonduri guvernamentale pentru finalizarea proiectului demarat în anul 2009. Investitorii privati trebuie sã îsi uneascã eforturile pentru a dezvolta Parângul. Nu trebuie sã asteptãm ajutor din partea strãinilor pentru a ne dezvolta si promova frumusetile zonei, mai este de pãrere administratorul Hotelului Rusu.
“Este foarte important ca cei din zonã sã ne dãm mâna si sã dezvoltãm totul, nu sã asteptãm sã facã altii pentru noi. Privatii trebuie îsi dea mâna, nu sã astepte statul sã facã pentru ei cã se vede foarte clar cã de la sine nu se va întâmpla nimic. Dezvoltarea Parângului, din punctul meu de vedere, se poate face pe douã planuri. Odatã, planul pornit de autoritãti cu proiectul care trebuie continuat, dar se face si prin noi, cu astfel de actiuni, sã aducem oamenii. Nu putem cere altora sã vinã sã dezvolte cât timp noi nu facem lucrul acesta. Parângul e acoperisul Vãii Jiului si din acest motiv lumea trebuie sã vinã la munte. Lumea trebuie sã vadã frumusetile muntelui”, spune Cristian Tamas, investitor privat. Proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng a ajuns la 20%. Ministerul Turismului nu a mai alocat fonduri pentru continuarea lucrãrilor. Mai mult decât atât, în urmã cu vreo 4 ani municipalitatea de la Petrosani a contractat un credit bancar pentru a realiza telescaunul TS3.
Monika BACIU