Administratie

Investiții în educație

P refectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru, a efectuat o vizită Școlii Gimnaziale nr. 7 din muncipiul Petroșani alături de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Prefectul a fost impresionat de investițiile care au fost făcute la această unitate de învățământ care are mai multe proiecte de investiție finanțate prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Reducere a Abandonului Școlar.
,,Investiția în educație reprezintă fundamentul unei societăți sănătoase, iar facilitarea unui act educational
într-un mediu de calitate contribuie la stimularea elevilor și la bunăstarea lor. Școala este locul în care își petrec majoritatea timpului și spațiul în care își clădesc bazele cunoașterii. Alături de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, am vizitat Școala Gimnazială nr. 7, o unitate de învățământ preșcolar care are mai multe proiecte de investiție finanțate prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Reducere a Abandonului Școlar. Prin creșterea calității și a gradului de siguranță și digitalizare în mediile de învățare și odată cu dotarea cu mobilier, materiale didactice, echipamente de laborator și ateliere tehnologice, elevii se pot bucura de învățământ la cele mai înalte standarde, prin metode de predare moderne. Primăria Municipiului Petroșani a finanțat modernizarea terenului de sport, iar mai mult decât atât, toți elevii din această școală primesc masă caldă de două ori pe lună, participă la tabăra de copii din Ighiu și iau parte la activități extracuriculare interesante. Sălile de clasă moderne și noile manuale școlare sunt pregătite pentru copii!”, arată Marian Călin Petru prefectul județului Hunedoara.