Intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara este contestată de o parte dintre creditori.
Aceştia au făcut apel la sentinţa prin care s-a decis intrarea în insolvenţă a societăţii energetice. Ptru creditori ai Complexului Energetic Hunedoara sunt nemulţumiţi de faptul că societatea a intrat în insolvenţă. Cei care au făcut apel sunt Gerom Internaţional, Apele Române prin Administraţia Bazinală Mureş, MW ILMED şi  Compact Security.
Dosarul se va judeca la începutul lunii iulie la Curtea de Apel Alba Iulia. Ieşirea din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara ar fi catastrofală pentru societate, ale cărei conturi vor putea fi executate silit de către creditori.  Principalii factori care au condus  societatea la acest dezechilibru financiar, factori care se menţin şi în prezent sunt cele legate la neconformarea la reglementările de mediu: SCE Hunedoara SA nu a avut şi nu are resurse proprii necesare  pentru achiziţia certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră; vânzarea energiei electrice şi termice la un preţ inferior costului de producţie, ceea ce a condus la înregistrarea unui rezultat operaţional negativ în ultimii ani; gradul de îndatorare ridicat înregistrat de debitoare, ceea  ce indică dificultăţi semnificative în  gestionarea eficientă a activităţii debitoarei.
La data de 31  martie 2020, situaţia datoriilor curente ale Complexului Energetic Hunedoara era de 43.329.357 lei la bugetul de stat şi 7.552.591 lei la  furnizori.
Complexul Energetic Hunedoara cheltuieşte mai mult decât încasează. Lunar se menţine situaţia financiară dezechilibrată. Balanţa arată că în lună martie, Complexul Energetic Hunedoara a înregistrat cheltuieli în sumă de 70.183.378 lei, iar, veniturile societăţii energetice s-au menţinut la suma de de 43.732.667 lei.
Cosmin BACIU