INSEMEX organizeazã concursul national de salvare minierã

Salvatori din întreaga tarã îsi vor da întâlnire la Petrosani. La sfârsitul acestei sãptãmâni, INSEMEX Petrosani organizeazã cea de-a IX-a editie a Concursului National de Salvare Minierã.

În ceea ce priveste salvatorii minieri de subteran se vor întrece doar echipele din Valea Jiului, iar la supraftã vor fi sapte echipe din toate colturile tãrii.

“Joi si vineri are loc o nouã editie a Concursului National de Salvare Minierã.  La proba de subteran se vor întrece doar salvatorii de la unitãtile miniere din Valea Jiului pentru cã doar aici mai existã minerit de subteran”, a declarat Artur Gãman, directorul general al INSEMEX Petrosani.  În ceea ce îi priveste pe salvatorii de supraftã, la concursul organizat de INSEMEX Petrosani vor veni echipe din întreaga tarã.

“Vineri are loc proba destinatã salvatorilor de suprafatã. Vor participa sapte echipe din întreaga tarã”, a declarat Daniel Pupãzan cercetãtor Stiintific gradul II în cadrul INSEMEX Petrosani.  Prima etapã, de joi, este programatã fazei locale, la care iau parte salvatorii din Valea Jiului, iar vineri, câstigãtorii se întrec în concursul national. Salvatorii din Valea Jiului sunt singurii care intervin dupã producerea exploziilor, iar antrenamentele si concursurile de acest fel îi ajutã sã descopere performante noi.

Monika BACIU

Advertisements