Î n perioada 2 iulie – 11 iulie 2022 s-a desfasurat editia numarul 22 a Conferintei “International Multidisciplinary Scientific Geoconference SGEM 2022” din Albena, Bulgaria.

SGEM este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul stiintei si cercetarii. Timp de 22 de ani, a reunit oameni de știință, cercetători, teoreticieni și practicieni din întreaga lume pentru a împărtăși, a face schimb și a promova noi descoperiri, abordări și tehnologii inovatoare în domeniile lor specifice. Unul dintre obiectivele principale ale SGEM GeoConferences este de a implica diverse instituții educaționale, de afaceri, non-profit și politice într-o conversație la scară largă pentru a iniția o nouă modalitate de cooperare științifică la nivel mondial. Pentru realizarea acestui ideal, oamenii de știință trebuie să-și extindă cooperarea dincolo de granițele geoștiințelor tradiționale.
Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră INSEMEX Petroşani, reprezentat de o delegatie comuna, s-a alaturat participantilor veniti din intreaga lume pentru a participa la crearea acestei platforme de cunoastere, inovatie, schimb de idei si cunostinte. Sectiunile stiintifice tratate in cadrul manifestarii au fost dintre cele mai diverse, din care amintim: Geologie, Hidrogeologie, Inginerie Geologică și Geotehnică, Energie verde, Minerit și Explorare, Informatica, Ecologie si Protectia Mediului etc.
Secțiunile mai sus menționate au prezentat deosebit interes pentru toti participanții înregistrați la conferința. Un numar de 30 dintre lucrarile participante aparțin Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani.
Conferinţa Internaţională Multidisciplinară SGEM 2022 a fost impartita pe mai multe activități stiintifice:
• prezentări orale;
• prezentări poster;
• prezentări ale doctoranzilor;
• workshop-uri:
Lucrările în extenso vor fi trimise spre evaluare și indexare în cele mai importante baze de date științifice internaționale: Clarivative Analytics ISI Web of Science/ Web of Knowledge, SCOPUS, Engineering Village/Compendex, CrossRef, Active DOI, ProQuest, EBSCOhost, British Library, Mendeley, Google Scholar, etc.
În concluzie, caracterul internațional al acestei conferințe a fost dat de prezența specialiștilor din intreaga lume, cu o bogată experiență în domeniile de interes, institute de cercetare, universități și agenți economici și a reprezentat o bună oportunitate pentru diseminarea rezultatelor cercetării și pentru acumularea de noi cunoștințe în domeniu.