Cele trei inculpate din Dosarul “BRD Petrosani” sunt nemultumite de sentinta primita si au formulat recurs fata de hotararea pronuntata de Judecatoria Petrosani. Dosarul se afla pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia, care a stabilit primul termen de judecata pentru data de 20 martie.

Claudia Munteanu si Anca Maria Popescu, angajate ale BRD Petrosani, precum si Gyongy Socaci, clienta a bancii respective, au fost cercetate de procurori si mai apoi condamnate pentru delapidare, instigare la delapidare, fals, uz de fals si favorizarea infractorului.

Prima instanta de judecata a dispus condamnarea  Claudiei Munteanu la 7 ani si jumatate de inchisoare pentru comiterea infractiunilor delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Gyongy Socaci a primit 7 ani de inchisoare pentru instigare la delapidare, in timp ce Anca – Maria Popescu a primit doi ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, dar cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii.

De asemenea, cele trei au fost obligate, in solidar, la plata sumei de 851.570,05 lei, 22.560 euro sau echivalentul in lei, la cursul oficial de la data platii efective si 1.800 lire sterline sau echivalentul in lei, la cursul oficial de la data platii efective, catre partea civila BRD Groupe Societe Generale SA.

Un dosar complex cu prejudiciu mare

In acest dosar extrem de complex au fost, initial, cercetate 9 persoane, din care trei au ajuns in instanta pentru o frauda de peste un milion de lei. Dosarul fraudei de la BRD Petrosani a fost deschis la sfarsitul anului 2009, cand, dupa un control efectuat la sucursala bancii, s-a descoperit ca lipseste peste un milion de lei. Cercetarile au stabilit ca mai multe angajate ale bancii au fost cele care, in timp, au sustras diferite sume de bani din conturile oamenilor. Pe rolul instantei de judecata dosarul a ajuns la inceputul lunii august 2011, cand au fost trimise in judecata Claudia Munteanu si Maria Popescu – angajate ale bancii, precum si Gyongy Socaci, reprezentanta unei societati private din Petrosani.

Carmen Cosman