Început de sezon de iarnã

Statiunile montane din Valea Jiului se pregãtesc pentru noul sezon de iarnã. Zãpada consistentã care a cãzut la munte i-a determinat pe cabanieri sã grãbeascã pregãtirile pentru noul sezon de schi. În Parâng au fost bãtute douã pârtii.

“Deocamdatã nu putem vorbi de un sezon de schi deschis, ci doar de prima zãpadã cãzutã. Au fost bãtute doar pârtiile „A” si „Sub Telescaun- pilon 17” pentru a încerca o compactare a zãpezii. Momentan singura instalatie functionalã este telescaunul vechi, cel care a functionat de altfel pe parcursul întregului an, cu program de functionare zilnic, 9-16 (ultima îmbarcare 15:30), mai putin ziua de miercuri când se efectueazã revizia tehnicã. Pe celelate pãrtii stratul de zãpada este încã insuficient. Deci, deocamdatã, sunteti invitati la zãpadã si aer curat, despre schiat în adevãratul sens al cuvântului încã nu poate fi vorba, cu toate cã primii doritori au sosit încã de astãzi”, spun cei din Parâng.

În Straja încã nu au fost pornite instalatiile de transport pe cablu, însã cum iarna se pare cã a venit mai repede anul acesta, îi va forta pe administratori sã facã pregãtirile pentru noul sezon.

Monika BACIU