Începe marea debransare la cererea asociatiilor de locatari din Valea Jiului

Pentru cã nu pot încasa contravaloarea apei consumate, asociatiile de locatari au cerut ca Apa Serv sã debranseze locatarii rãu platnici, scãri întregi de blocuri, din patru localitãti ale Vãii Jiului pentru cã au epuizat toate demersurile în acest sens, iar datoriile se ridicã la sume astronomice. Echipele formate vor demara marea debransare, luni, 7 martie 2016.
Asociatiile de locatari din patru localitãti ale Vãii Jiului, respectiv din Uricani, Lupeni, Vulcan si Petrosani, au solicitat SC Apa Serv sã initieze procedura de debransare de la reteaua de alimentare cu apã a rãu platnicilor. Respectivele asociatii si-au epuizat toate demersurile pentru încasarea contravalorii serviciilor furnizate de operatorul de apã, dar fãrã succes. Ca urmare, administratorii au trecut la mãsura extremã apelând la sistarea acestor servicii. ”Noi comunicãm, în aceste cazuri, doar cu administratorii asociatiilor de locatari. Acestia au mai avut probleme si ne-au solicitat sprijinul. Acum, ei ne-au cerut sã debransãm rãu platnicii si ne-au dat listele cu acestia”- a precizat Costel Avram, directorul Apa Serv Petrosani.
Situatia este una complicatã pentru cã o parte a locatarilor au bransamente separate, dar sunt destui care nu au astfel de bransamente si acest lucru presupune si afectarea celor care îsi plãtesc constiincios facturile pentru cã sunt considerati ”coproprietari” conform Legii 114/96. Acest lucru nu s-ar întâmpla dacã locatarii datornici ar permite intrarea în apartament pentru a blinda doar alimentarea respectivei locuinte si nu a întregii scãri. Pentru a evita acestã situatie, s-a apelat si la locatarii buni platnici pentru a-si convinge vecinii sã-si achite datoriile, iar Apa Serv a venit în întâmpinarea lor esalonând datoriile, esalonare în care s-a tinut seama de situatiile grele în care se aflã unele familii. Alti consumatori, cu potentã finaciarã, nici mãcar nu rãspund solicitãrilor administratorilor de asociatii.
Ca urmare a cererilor fãcute de asociatii, Apa Serv a format echipe pe fiecare dintre cele patru localitãti si de luni, 7 martie 2016, va începe marea debransare.
Ileana Firtulescu

Un comentariu la „Începe marea debransare la cererea asociatiilor de locatari din Valea Jiului

  • 7 martie 2016 la 07:52
    Permalink

    La cat este de scumpa apa nu este de mirare ca in viitorul apropiat sa se debranseze toata valea

Comentariile sunt închise.