Administratie

Încep lucrările de amenajare ale arhitecților, la Castelul Ianza

Î ncep lucrările de amenajare a unor spații de recreere la Castel Ianza, o clădire emblematică din Petroșani. A fost un concurs al studenților de la arhitectură, iar soluția agreată va fi amplasată în zonă. Marți dimineață, arhitecții încep lucrul.

Soluția câștigătoare în cadrul Concursului studențesc „Pe firul apei pe MALeia” va fi amenajată începând de marți, 25, iulie. Studenți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara și ai Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București vor lucra împreună cu membri ai comunității locale pentru a amenaja terenul din zona castelului și a vechii poște. Aici va fi amenajat un pavilion format din trei platforme parțial acoperite,. Scopul principal este acela de a activa zona din proximitatea Casei Ianza din Petroșani.
Proiectul Pe firul Pe Firul Apei este derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Asociația Urban Lab Valea Jiului, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare și dezvolta simțul responsabilității comunității locale în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani. De această dată, este luat în calcul pârâul Maleia, o apă ce traversează centrul municipiului Petroșani și care nu este deloc pus în valoare în această comunitate.
Diana Mitrache