Deși am ajuns în era tehnologiei și e mai simplu să trimiți un sms, ori un mesaj pe o rețea de socializarea, oamenii încă mai vin să cumpere felicitări de Crăciun. Am găsit și noi astfel de nostalgici, care spun că nimic nu se compară cu o astfel de urare.
La Oficiul Poștal de la Petroșani sunt expuse felicitări și cărți poștale cu diverse tematici, iar acum, oamenii vin și caută ceva specific Crăciunului. E mai frumos așa, iar scrisul de mână, pe o hârtie cerată, cu un desen de sezon, face mai mult ca orice mesaj pe telefon.„Vreau o felicitare de Crăciun,. Eu zic că acum, când toată lumea stă pe telefon, pe internet, uită tradiția. Noi nu uităm și încercăm să ținem această trediție. O voi trimite părinților mei”, a spus o doamnă care a cumpărat o astfel de felicitare ce ilustra o cizmă roșie, din genul celor ce se umplu cu dulciuri și stau agățate de marginea sobei, ori a șemineului.
Și nu sunt puțini cei care cumpără o felicitare, o scriu frumos, o pun în plic și apoi în cutia poștală, să ajungă la destinatar până în Ajun.
„Să știți că sunt cereri și din ce în ce mai mult constat că felicitările se trimit chiar și între instituții, pe cale fizică. E așa de imnportant și aș vrea să încurajez ca arta de a scrie să nu dispară niciodată”, a spus Maria Czane, reprezentanta Oficiului Poștal Hunedoara- Deva.
Felicitările au acum tot felul de ilustrații și chiar pot fi muzicale. Scrise de mână, cu un mesaj adresat special celui care o va primi, felicitarea are un farmec ce nu va putea fi înlocuit cu un mesaj pe o rețea de telefonie, sau pe una de socializare, așa cum ne-am cam obișnuit acum, în era internetului.
Diana Mitrache