Încã doi copii, victime ale blocului fantomã

8Alti doi copii, de 8 si 11 ani, au fost victime ale blocului-schelet din cartierul Aeroport, Petrosani. Situatia pare una fãrã iesire… legalã, dar locuitorii cer împrejmuirea solidã a constructiei pentru a-si proteja copiii.

Acelasi schelet de bloc, de care se tot vorbeste de peste 20 de ani, din cartierul Aeroport, Petrosani, cã este un pericol public, dar de care nu pot scãpa edilii municipali, a mai fãcut douã victime. O fetitã de 8 ani si un bãiat de 11 ani, au cãzut printre constructiile pãrãsite ale respectivului bloc. Fetita, Angelica S., s-a ales cu julituri serioase pe bratul stâng si pe o parte a fetei în urma cãzãturii de pe scara interioarã a scheletului constuctiei. Florin M., un bãiat plin de energie, în hârjoneala cu alti copii a cãzut de pe platforma etajului unu, iar acum are piciorul în gips, cu fracturã de femur.

Respectiva constructie a fost împrejmuitã cu câtiva ani în urmã tot datoritã unor astfel de accidente, unele dintre ele chiar grave, dar amatorii de fier au sfâsiat pe alocuri plasa de protectie, altele s-au degradat.

”Pe mine nu mã intereseazã al cui e blocul, doamnã, eu plãtesc taxe la primãrie si am pretentii pentru asta. Cã nici mie nu-mi dã nimeni degeaba nimic, trebuie sã muncesti pentru asta, ca eu si familia mea sã fie în sigurantã în zona în care locuiesc. Sã punã panouri d-lea mari si prinse bine ca hotii de fier sã nu le mai poate desprinde. Doar n-o sã-mi leg copiii cu lantul. Pentru cã atunci când i-am gãsit acolo, i-am pedesit, i-am si altoit, dar sunt copii, se iau cu joaca” – a precizat supãratã o mamã, care locuieste în blocul 70 de pe stada Aviatorilor, atunci când i s-a spus cã scheletul blocului nu este al Primãriei Petrosani, ci al fostului Renel.

De precizat cã Primãria Petrosani a fãcut numeroase demersuri, chiar a introdus si în instantã o actiune în care cerea demolarea constructiei pentru cã reprezintã pericol public, dar si cã în zonã  se va deschide santierul pentru construirea statiei de îmbarcare  din cadrul priectului telegondola. Primãria n-a avut câstig de cauzã, magistratii considerând cã dreptul de proprietate este mai presus de viata cetãtenilor si a proiectelor de dezvoltare. Asa zice la lege!

Ileana Firtulescu

Advertisements