În timp ce prefectul vrea sã contracareze furturile de cãrbune. Comandantul Politiei Vulcan se luptã cu paharele de alcool!

În timp ce toti factorii responsabili se dãdeau de ceasul mortii sã gãseascã cele mai bune solutii pentru contracararea hotilor de cãrbune, care sunt tot mai multi si tot mai violenti, comandantul Politiei Municipiului Vulcan, Mihu Toma, se lupta cu paharele de alcool.

Prefectul judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a decis constituirea, de urgentã, a unui grup de lucru format din toti factorii responsabili pentru contracararea furturilor de cãrbune din Valea Jiului. Un punct nevralgic este zona Preparatiei Coroiesti, situatã gard în gard cu Colonia de Jos din Vulcan, unde „haiducii huilei” îsi fac de cap sistematic, iar politistii par sã nu mai facã fatã situatiei.

Asa cã, unul dintre punctele unde trebuie actionat în fortã este Vulcanul si, în consecintã, prefectul judetului, Sorin Vasilescu, împreunã cu directorul general al Companiei Nationale a Huilei,  Nicolae Drãgoi s-au dus, marti seara, la Politia Municipiului Vulcan tocmai pentru a purta discutii în vederea constituirii acestui grup de lucru. Surprizã, însã, pentru cã, aici, comandantul nu a putut sã discute cu oficialii. Era chiar ziua lui si, aparent – pentru cã nu i-a pus nimeni fiola – omul se cinstise cu niste pahare de alcool. Dar, asta nu l-a împiedicat sã fie în curtea unitãtii de politie, în momentul în care reprezentantul Guvernului în teritoriu a ajuns acolo. Care a fost schimbul de replici dintre cei doi nu stim cu exactitate, dar putem sã bãnuim, atâta timp cât prefectul de Hunedoara l-a sunat direct pe comandantul IPJ, Liviu Dumitru, care a dispus imediat mãsuri.”S-a dispus de cãtre conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara declansarea unei verificãri interne cu privire la comportamentul politistului (n.r. comandantul Mihu Toma), iar dacã se va dovedi cã a încãlcat codul de eticã si deontologie este pasibil de sanctiuni discipoli nare”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. Surse bine informate spun cã Toma Mihu ar fi recunoscut cã a „gustat” ceva, pentru cã era în afara orelor de program si cã ar fi venit la sediul Politiei Vulcan doar pentru a deschide biroul, în vederea purtãrii discutiilor oficiale. Prefectul judetului Hunedoara a ezitat sã recunoascã incidentul din curtea unitãtii de politie, dar a recunoscut cã l-a sunat pe comandatul IPJ, iar acesta s-a aflat miercuri în Valea Jiului. „Sunt probleme interne ale IPJ, care va analiza si va vedea despre ce este vorba”, s-a multumit sã declare Vasilescu, care a precizat cã seful Politiei Vulcan a delegat o altã persoanã sã participe la discutii.

Hotii de cãrbune greu de combãtut

Prefectul a decis constituirea acestui grup de lucru, format din toti factorii responsabili, inclusiv ai CNH si ai firmei transportatoare, pentru cã hotii de cãrbune continuã sã atace vagoanele care ies de la Preparatia Coroiesti si pleacã spre termocentralele beneficiare. Si unitãtile miniere sunt atacate periodic, iar pagubele sunt însemnate Sorin Vasilescu este de pãrere cã trebuie sã existe o actiune comunã si în fortã, mai ales cã nu de putine ori aceste persoane devin violente când sunt prinse asupra faptului. „Trebuie sã ne unim fortele, pentru cã hotii de cãrbune sunt multi, violenti, iar paznicii nu fac fatã”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta a subliniat cã, de multe ori, munca politistilor este în zadar, pentru cã ei întocmesc dosare penale pe numele celor prinsi, le trimit la Parchet, iar procurorii considerã cã sunt „cazuri sociale” si dau rezolutie de neîncepere a urmãririi penale. „În aceste conditii, toatã munca noastrã este în zadar”, a conchis Vasilescu.

Carmen Cosman

2 comentarii la „În timp ce prefectul vrea sã contracareze furturile de cãrbune. Comandantul Politiei Vulcan se luptã cu paharele de alcool!

  • 4 octombrie 2012 la 08:30
    Permalink

    Se poate rezolva foarte simplu,nu au decit o singura cale de acces,hotii depoziteaza carbunele si cind au stocul facut vine cineva si il transporta,asa ca daca ar fi controlata acea cale de acces s-ar rezolva problema

  • 4 octombrie 2012 la 16:36
    Permalink

    D-le Liviu Gabriel,ce masuri dispui? Intre voi sefii nu se iau masuri. Rusine sa va fie. Erai pe acolo si te-ai ascuns sau ai fugit pe geamul din spate?

Comentariile sunt închise.