În luna iulie, veniturile CEH, la jumătate față de încasări

În luna iulie, lună din care angajații Complexului Energetic Hunedoara au fost plătiți din veniturile societății, cheltuielile au fost în sumă de 65.052.649 lei. Veniturile societății au fost de doar 33.942.715 lei, adică undeva la jumătate.
Aproape jumătate de an, salariații Complexului Energetic Hunedoara au fost plătiți prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Asta din cauza faptului că societatea enegetică s-a confruntat cu reale probleme financiare. Nici în perioada în care statul a asigurat salariile celor de la CEH situația financiară nu a suferit modificări favorabile.  Spre exemplu, în iunie, atunci când încă minerii și energeticienii erau plătiți din fondul de garantare, cheltuielile CEH au fost în valoare de 93.062.697 lei, iar veniturile au fost de 41.866.294 lei.
Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență de doi ani de zile. Între timp s-au înmulțit și cererile de declarare a falimentului societății. În data de 30 septembrie, la Tribunalul Hunedoara se judecă falimentul CEH.
Monika Baciu