În asteptarea softului pentru recalcularea pensiilor

Peste 10.000 de pensionari din judetul Hunedoara asteaptã sã le fie recalculate pensiile. Este vorba de cei care au lucrat în grupele I si II de muncã.
Procedura de recalculare a pensiilor trebuia sã înceapã la data de 1 octombrie, însã nici pânã astãzi acest lucru nu s-a întâmplat. Casa de Pensii nu a primit softul necesar, asta desi de la intrarea în vigoare a legii si pânã la data la care ar fi trebuit sã înceapã recalculãrile s-a stabilit un termen de 3 luni pentru realizarea aplicatiei informatice.
„Noi asteptãm aplicatia informaticã si ne apucãm de ele. Vom lucra cât putem, în functie si de ce personal avem si de lucrãrile curente.  Softul va fi achizitionat de cãtre Casa Nationalã de Pensii si toatã tara va lucra pe aceeasi aplicatie informaticã”, a spus Florin Cãtãlin Olar,  directorul Casei Judetene de Pensii Hunedoara.
În urmã cu câteva sãptãmâni, acelasi director al Casei de Pensii Hunedoara declara cã se lucreazã la recalcularea pensiilor.
“Lucrãm. Recalcularea se face între 1 octombrie 2018 sI 1 octombrie 2019. Am început sã lucrãm la dosare. Astãzi (martI, 2 octombrie –n.r.) am început sã lucrãm la ele. Dosarul se lucreazã, se dã la verificat sã se vadã dacã bat toate punctajele sI apoi se emite decizia”, a declarat, în data de 2 octombrie 2018, Cãtãlin Florin Olar, directorul Casei de Pensii Hunedoara.
Potrivit reprezentantilor Casei de Pensii Hunedoara, este o muncã de Sisif  recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I si II de muncã.
“Dureazã în functie de complexitatea dosarului. La ei (mineri – n.r.) sunt dosare complicate cã poate sã aibã 60% subteran, poate sã aibã 80% subteran, si se  calculeazã în functie de cât au subteran. Atâta se si împarte la stagiu de cotizare. Acum începem sã lucrãm la dosare. Programul este nou si acum începem sã îl rulãm”, a mai spus sursa citatã.  Potrivit legii, recalcularea dosarelor ar trebui sã se facã pânã la data de 1 octombrie 2019. Peste 10.000 de pensionari din judetul Hunedoara asteaptã sã le fie recalculate dosarele.
Monika BACIU

3 comentarii la „În asteptarea softului pentru recalcularea pensiilor

 • 28 octombrie 2018 la 19:52
  Permalink

  Spor la treaba cu recalcularea ! Pensionari mineri au o viata scurta si bolnavicioasa datorita munci grele din Mina (bolnavi de spate) , bolnavi cu plamani SILICOZA (respira greu datorita prafului din Mina) , multe boli (datorita gazelor din Mina) , uni sunt panicati datorita puscaturilor de la fronturile de lucru , ….

 • 29 octombrie 2018 la 07:44
  Permalink

  Minciuni made psd cu recalcularea

 • 2 noiembrie 2018 la 08:34
  Permalink

  D-lor jurnalisti, ar trebui sa le amintiti ca softul exista ptr mineri astfel cum s-ar fi recalculat celor dupa 2011.?Nui tot aceai marie cu acea palarie? Povesti ne aburesc ca pe niste plozi mici.

Comentariile sunt închise.