Impozitele, aceleasi de pe vremea lui Cornel Resmeritã. Gunoiul e mai scump

Au crescut taxa pe gunoi cu un leu si 50 de bani si la Lupeni, iar restul taxelor pe care le plãtesc cetãtenii din oras au rãmas neschimbate. Asta spune acum primarul Lucian Resmeritã, care afirmã cã sumele nu s-au modificat de când primar era tatãl sãu.
„De pe data de 12 ianuarie o sã începem cu colectarea impozitelor, care au rãmas si pentru acest an, ca si în anii precedenti, la acelasi nivel. Este cel mai mic posibil. Impozitele nu au fost modificate de pe vremea când primar era tatãl meu, de 10, 20 ani, doar dacã a fost situatia în care Guvernul ne-a impus special sã facem acest lucru”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Cea mai mare taxã pe gunoi este la Vulcan, unde cetãtenii plãtesc 10  lei lunar. La Lupeni, însã, colectarea gunoiului a fost o adevãratã problemã pânã acum, din cauza modului haotic în care a fost gestionat sistemul.  Primãria a reziliat contractul si acum a crescut taxa pe gunoi pentru locuitori, tocmai pentru cã doar pentru transportul acestuia, se cheltuiesc sume importante.
„Pretul la gunoi s-a ridicat, în primul rând, pentru cã vom creste cu 100% numãrul de pubele pe care le avem în acest moment. Vom cumpãra sute de pubele, ca sã nu mai avem aceastã situatie în care gunoiul sã fie pe jos. Închidem platformele deschise si cresterea pretului, cu 1,5 lei s-a datorat faptului cã avem în vizor îmbunãtãtirea serviciului. Tona de gunoi este 257 de lei. Atât plãtim noi, din care 110 lei se duc la Bârcea, pentru simplul fapt cã îl ducem la deponeu. Practic, pentru colectarea gunoiului ne rãmâne 140 de lei pe tonã. Noi plãtim oamenii, transportul pânã la Bârcea, ori reparatia masinilor ”, a conchis actualul primar.
Diana Mitrache